Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Γερμανία: Μόνο με την ανάμειξη του ΔΝΤ βοήθεια στην Ελλάδα

ΒΕΡΟΛΙΝΟ (Dow Jones)— Η συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα αποφέρει καμία απόφαση για βοήθεια στην Ελλάδα και οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτή θα είναι «το τελευταίο καταφύγιο» και θα πρέπει να περιλαμβάνει μια «σημαντική» συνεισφορά από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με στέλεχος της γερμανικής κυβέρνησης.


Το κυβερνητικό στέλεχος, που θέλησε να παραμείνει ανώνυμο, ανέφερε πως στη Σύνοδο Κορυφής στις 25-26 Μαρτίου στις Βρυξέλλες η Ελλάδα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα.

«Δεν περιλαμβάνεται στην ατζέντα», δήλωσε. «Δεν θα υπάρξει καμία απόφαση για πιθανή βοήθεια για την Ελλάδα».

Επιπλέον, επεσήμανε πως δεν έχει υπάρξει συμφωνία για ενδεχόμενη συνάντηση των ηγετών της Ευρωζώνης πριν τη Σύνοδο Κορυφής και πως μια τέτοια συνάντηση θα είχε λόγο μόνο αν ήταν να ληφθεί κάποια απόφαση, κάτι που προς το παρόν, δεν προβλέπεται.

Ο ίδιος είπε ότι η Γερμανία υποστηρίζει έντονα ότι το ΔΝΤ πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο σε οποιουδήποτε είδους βοήθεια για την Ελλάδα.

Ο Ευρωπαίος πρόεδρος Jose Manuel Barroso έχει ασκήσει πιέσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο για πιθανή βοήθεια στην Ελλάδα. Ωστόσο, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel, επιμένει πως καμία απόφαση δεν θα ληφθεί στη Σύνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου