Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Ασπίς Πρόνοια: Επιστολή απόγνωσηςστον Κάρολο Παπούλια

Είμαι μία από τους χιλιάδες ασφαλισμένους της “Ασπίς Πρόνοια” που εδώ και έξι μήνες ζουν έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη…». Με τα λόγια αυτά η συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Κ. Χαϊτίδου-Αδαμίδου από τη Θεσσαλονίκη περιγράφει το αδιέξοδο που βιώνουν περίπου 1.000.000 πολίτες που ζημιώθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρίες «Ασπίς Πρόνοια» και «Commercial Value», απευθυνόμενη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον τέως πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά και την πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Βάσω Παπανδρέου.

Η κ. Χαϊτίδου απέστειλε από μία επιστολή στον καθέναν, προκειμένου να εξηγήσει τα σοβαρά προβλήματα που προκαλεί η ασυνέχεια του κράτους, το οποίο το περασμένο φθινόπωρο υποσχόταν στους ζημιωθέντες ασφαλισμένους ότι τα συμβόλαιά τους τελούν υπό την εγγύησή του, ενώ σήμερα προωθεί σχέδιο νόμου που ορίζει πλαφόν ύψους 25.000 ευρώ.

«Εργαστήκαμε 30 και 35 χρόνια στο Δημόσιο ο εκλιπών από δεκαετίας σύζυγός μου και εγώ. Επένδυσα τα δύο εφάπαξ, λοιπόν, και λίγες ακόμη οικονομίες μας. Συνολικά 150.000 ευρώ. Συνεπώς, ποια αποκατάσταση και ποια προστασία μου προσφέρει η Πολιτεία, αν εισπράξω 25.000 ευρώ;», διερωτάται η συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου