Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Βάνδαλοι προκάλεσαν ζημιές σε σχολεία της Λάρισας

Στόχος άγνωστων βανδάλων που προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές και λίγο έλειψε να προκαλέσουν πυρκαγιά, έγιναν για μια ακόμη φορά τα κτίρια ενός σχολικού συγκροτήματος στη Λάρισα. Η νέα απρόκλητη επίθεση έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Εμβρόντητη έμεινε η καθαρίστρια του σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει το 38ο Δημοτικό Σχολείο καθώς και τα 12ο και 36ο Νηπιαγωγεία Λάρισας, πίσω από το σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ της πόλης, όταν πήγε να καθαρίσει τις σχολικές αίθουσες για να είναι έτοιμες όταν τελειώσουν οι διακοπές του Πάσχα.

Τα τζάμια των κτιρίων ήταν σπασμένα και τα μεταλλικά διαχωριστικά μεταξύ του δημοτικού και των νηπιαγωγείων κατεστραμμένα, ενώ η μοκέτα του δαπέδου είχε αρπάξει φωτιά σε αρκετά σημεία, η οποία ευτυχώς είχε σβήσει μόνη της! Όπως αποδείχθηκε, οι άγνωστοι δράστες είχαν σπάσει το τζάμι της εισόδου για να μπουν στο κτίριο όπου στεγάζεται το δημοτικό. Και δεν ήταν η πρώτη φορά καθώς, σύμφωνα με το Σύλλογο Γονέων και τους εκπαιδευτικούς, έχουν επανειλημμένα διαρρήξει το κτίριο και έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου