Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Χρήστης ναρκωτικών ο Χ. Καρζάι;

Ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν, Πίτερ Γκάλμπρεϊθ, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC, αναφέρθηκε «στη διανοητική ισορροπία» του προέδρου του Αφγανιστάν, Χαμίντ Καρζάι, υποθέτοντας ότι ενδέχεται και ο ίδιος ο πρόεδρος να είναι τοξικομανής.

«Του αρέσει να βγάζει λογίδρια, είναι κατά κύριο λόγο ευσυγκίνητος, παρορμητικός και είναι αληθές ότι προσκείμενοι στο προεδρικό μέγαρο ισχυρίζονται ότι ο κ. Καρζάι έχει έφεση για ένα από τα πλέον προσοδοφόρα εξαγώγιμα προϊόντα του Αφγανιστάν», δήλωσε ο κ. Γκάλμπρεϊθ.

Υπενθυμίζεται ότι το Αφγανιστάν είναι η πρώτη στον κόσμο παραγωγός και εξαγωγός χώρα οπίου.

Όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει όσα είπε, ο πρώην απεσταλμένος του ΟΗΕ απάντησε: «Υπάρχουν πληροφορίες αυτού του είδους. Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ ευσυγκίνητος».

Οι δηλώσεις του κ. Γκάλμπρεϊθ έγιναν σε μια στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ του κ. Καρζάι και της Ουάσινγκτον περνούν κρίση. Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν κατηγόρησε προσφάτως τις ΗΠΑ για επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Αφγανιστάν, ενώ κατάγγειλε πως ξένοι μετείχαν στις εκλογικές ατασθαλίες του περασμένου χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου