Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Επίσκεψη Μαγκριώτη σε Πιερία και Χαλκιδική

Το έργο της περιφερειακής οδού Κατερίνης, προϋπολογισμού 60,5 εκατ. ευρώ και το τμήμα του άξονα 13 της παλιάς εθνικής οδού, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, πρόκειται να χρηματοδοτηθούν συμπληρωματικά από το ΕΣΠΑ, ανακοίνωσε σε ευρεία σύσκεψη στην Κατερίνη, παρουσία του νομάρχη Πιερίας και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης.

«Από την προηγούμενη κυβέρνηση δεν εντάχθηκε προς χρηματοδότηση ούτε ένα ουσιαστικό έργο οδοποιίας στο νομό Πιερίας. Η Ν.Δ. φόρτωσε στην Πιερία πυκνά και πανάκριβα διόδια και έφυγε. Η κυβέρνηση μας, με ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτήσει τα δύο βασικά οδικά έργα του νομού Πιερίας» δήλωσε ο υφυπουργός.

Η κυβέρνηση θα χρηματοδοτήσει επίσης, τη σύνδεση του νομαρχιακού δρόμου με τις εισόδους του Νέου Νοσοκομείου Κατερίνης, με το ποσό των 400.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός σημείωσε, ότι παρά το γεγονός ότι ο δρόμος στα Τέμπη παραδόθηκε με «ευρωπαϊκές προδιαγραφές» πριν το Πάσχα, θα γίνουν πρόσθετες εργασίες σε τρία σημεία, στα οποία κατ’ εκτίμηση των τεχνικών θα χρειαστούν επιπλέον παρεμβάσεις, μετά την Κυριακή του Θωμά.

Ο κ. Μαγκριώτης απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος ευθύνεται για την βραχόπτωση στα Τέμπη, δήλωσε:

«Η Σύμβαση που κυρώθηκε με νόμο το 2007, καθιστά σαφές ότι μέχρι τις 5 Μαρτίου του 2009 θα έπρεπε να έχουν περατωθεί τα έργα Άρσης Επικινδυνότητας στην Κοιλάδα των Τεμπών. Συνεπώς η ευθύνη ανήκει στους συμβαλλόμενους του 2007 και στις εκπροσωπήσεις τους».

Ο υφυπουργός σχολίασε επίσης ότι εξετάζεται σε συνεργασία με τους παραχωρησιούχους, η λειτουργία του σημερινού σταθμού διοδίων των Μαλγάρων ως σταθμού που θα εξυπηρετεί τόσο την Εγνατία, όσο και τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου καθώς και η δημιουργία παρακαμπτηρίου στην Λεπτοκαρυά, για να μην επιβαρύνονται στις μετακινήσεις τους, με επιπλέον κόμιστρα, οι τοπικές κοινωνίες.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαγκριώτης επισκέφθηκε τα Τέμπη και τον Πλαταμώνα, όπου συζήτησε με επαγγελματίες της περιοχής τα προβλήματα που προκλήθηκαν από το κλείσιμο των Τεμπών.

Νωρίτερα, ο κ. Μαγκριώτης συμμετείχε σε σύσκεψη με εκπρόσωπους της αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών τάξεων και των εργαζομένων του νομού Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.

Ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε ότι από τα περίπου 500 εκ. ευρώ για υποδομές, που καταμέριζε το ΕΣΠΑ στο νομό Χαλκιδικής, μόνο το 22% των έργων έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, με ευθύνη της απελθούσας κυβέρνησης και τόνισε ότι υπάρχει ανάγκη ιεράρχησης των προτεινόμενων παρεμβάσεων, με ορθολογικό τρόπο, στην κατεύθυνση της «πράσινης» ανάπτυξης.

«Πρόθεσή μας είναι να υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση, πέραν του ΕΣΠΑ για να καλύψουμε, στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο, την χρηματοδότηση έργων» τόνισε ο υφυπουργός.

Έργα στη Χαλκιδική

Έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ είναι το τμήμα Ποτίδαια - Κασσανδρεία (προϋπολογισμός 80 εκ. ευρώ) που αφορά την κατασκευή 17,48 χιλ. αυτοκινητοδρόμου, με δύο ανισόπεδους κόμβους (Ν. Φώκαιας και Κασσανδρείας) και η περιμετρική οδός Πολυγύρου από Άγιο Βλάση προς Βράσταμα (8,65 εκ. ευρώ). Και τα δύο έργα βρίσκονται πρό της δημοπράτησης τους. Επίσης, προωθείται η κατασκευή ενός τμήματος μήκους 2 χλμ. που θα λειτουργήσει ως μικρός παρακαμπτήριος του Πολυγύρου από και προς τη Σιθωνία.

Τονίστηκε, ότι ήδη έχει αποκατασταθεί μέρος της κυκλοφορίας στο Βόθωνα, πριν από το Πάσχα, μέσω μιας λωρίδας κυκλοφορίας, και ο δρόμος θα αποδοθεί πλήρως στην κυκλοφορία πριν το καλοκαίρι, ώστε να μην επηρεαστεί η τουριστική κίνηση.

Επίσης έγινε εκτενής αναφορά σε πλήθος προτεινομένων έργων και εξετάστηκε η μελετητική τους ωριμότητα, όπως λιμενικά έργα (λιμάνι Νέων Μουδανιών), υδραυλικά έργα (Φράγματα Ολύνθου, Χαβρία, Πετρένια), καθώς επίσης και ΧΥΤΑ και Βιολογικών Καθαρισμών. Υπάρχει επίσης μεσοπρόθεσμος σχεδιασμός για την αποκατάσταση των βλαβών στον οδικό άξονα Στρατωνίου - Ολυμπιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου