Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ο δολοφόνος του γιατρού των αμβλώσεων

Δικαστήριο των ΗΠΑ καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη σήμερα τον άνθρωπο, που είχε δολοφονήσει έναν από τους ελάχιστους γιατρούς στις ΗΠΑ που έκαναν αμβλώσεις σε γυναίκες ακόμη και όταν η κύηση ήταν προχωρημένη.

Πρόκειται για τον Σκοτ Ρέντερ ο όποιος είχε πυροβολήσει τον 67χρονο γιατρό Τζορτζ Τίλερ, σε μια εκκλησία στη Γουίτσιτα του Κάνσας για να σώσει, όπως είπε, τη ζωή των αγέννητων μωρών.

Ο δικαστής της κομητείας Σέτζγουικ, Γουόρεν Γουίλμπερτ, ανακοινώνοντας την απόφαση, είπε ότι ο 52χρονος κατηγορούμενος, Σκοτ Ρέντερ, θα έχει δικαίωμα για έφεση μετά από 50 χρόνια.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο τον 52χρονο για την ανθρωποκτονία του γιατρού.

Στην απολογία του στο δικαστήριο ο Ρέντερ είπε ότι δεν λυπάται που δολοφόνησε τον γιατρό. "Τον σταμάτησα. Δεν μπορέσει να τεμαχίσει άλλα αθώα παιδία", δήλωσε ο δράστης .

"Η Γουίτσιτα είναι ασφαλέστερη για τα αγέννητα μωρά χωρίς τον Τίλερ" πρόσθεσε

Ο Τίλερ ήταν ένας από τους λίγους γυναικολόγους που δέχονταν να κάνουν αμβλώσεις σε έμβρυα άνω των 20 εβδομάδων. Ο Ρέντερ παραδέχτηκε ότι παρακολουθούσε το γιατρό επί μήνες, προτού τον πυροβολήσει στο πρόσωπο ενώ παρακολουθούσε τη λειτουργία σε μια εκκλησία, τον περασμένο Μάιο. Υποστήριξε ότι έπρεπε να τον σκοτώσει για να σώσει τα αγέννητα μωρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου