Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Νέα μέτρα ασφαλείας στις αερομεταφορές

Τα νέα ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας για τις αερομεταφορές, τα οποία εστιάζουν κυρίως στην παρακολούθηση των επιβατών που εισέρχονται σε αμερικανικό έδαφος με βάση το «προφίλ» τους, ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).

Συγκεκριμένα, η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Τζάνετ Ναπολιτάνο, αναφέρει σε σχετική της ανακοίνωση ότι τα νέα μέτρα ασφαλείας που θα θεσπιστούν θα ισχύουν «για όλες τις αεροπορικές εταιρείες που έχουν πτήσεις προς τις ΗΠΑ».

Και πρόσθεσε: «Αυτά τα νέα μέτρα χρησιμοποιούν πληροφορίες που παίρνουμε σε πραγματικό χρόνο, βασισμένες σε συγκεκριμένες απειλές, ταυτόχρονα με πολλά φίλτρα ασφαλείας, ορατά και μη, προκειμένου να μειωθεί η τρομοκρατική απειλή».

Η αμερικανική "μαύρη λίστα" με ύποπτους για τρομοκρατία ταξιδιώτες θα εξακολουθήσει να ισχύει, αλλά θα συμπληρωθεί με διασταυρωμένες πληροφορίες για άλλους ταξιδιώτες που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή των Αρχών.

Σκοπός είναι να ενισχυθεί η ασφάλεια όλων των επιβατών, μετά την αποτυχημένη απόπειρα επίθεσης στην πτήση Άμστερνταμ - Ντιτρόιτ τα Χριστούγεννα.

Αυτά τα μέτρα θα ισχύουν για όλους τους επιβάτες, ακόμα και τους Αμερικανούς, που ταξιδεύουν με προορισμό τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου