Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

24 νεκροί στη Βρετανία από την γρίπη Α

Από τους 27 νεκρούς οι 9 είναι παιδιά, όπως προσθέτει η υπηρεσία χωρίς να διευκρινίζει όμως πόσα από τα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από τον ιό Η1Ν1.

Είκοσι τέσσερις άνθρωποι στη Βρετανία, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, έχουν πεθάνει από τον Οκτώβριο εξαιτίας της νέας γρίπης Α (H1N1), όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική υπηρεσία υγείας.

Συνολικά 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τους τρεις τελευταίους μήνες, 10 από τους οποίους την τελευταία εβδομάδα, όμως 24 θάνατοι αποδίδονται επισήμως στη νέα γρίπη Α (Η1Ν1), που είχε προκαλέσει παγκόσμια ανησυχία πέρυσι.

"Σημειώνεται μία αύξηση του αριθμού των επισκέψεων σε γενικούς γιατρούς για περιπτώσεις γρίπης αυτού του τύπου, όμως ο αριθμός είναι αντίστοιχος με το μέσο όρο των περιπτώσεων της εποχικής γρίπης", επεσήμανε ο γιατρός Σάλι Ντέιβις, εκπρόσωπος των γιατρών της Αγγλίας στο βρετανικό υπουργείο Υγείας

Η βρετανική υπηρεσία υγείας έχει καλέσει τους ανθρώπους που ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου, κυρίως τις έγγυες γυναίκες και το προσωπικό υγείας, να εμβολιαστούν κατά της γρίπης, υπενθυμίζοντας ότι το εμβόλιο της γρίπης που διατίθεται στη Βρετανία προστατεύει και από τον ιό Η1Ν1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου