Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Τηλεδιάσκεψη συναρμόδιων Υπουργείων με τις ΗΠΑ για την Κρουαζιέρα

Τηλεδιάσκεψη μεταξύ Ελλάδος και Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, οργάνωσε στην Πρεσβεία των ΗΠΑ, την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010, ο Πρέσβης των ΗΠΑ, κ. Daniel Smith, με τη συμμετοχή τριών Ελλήνων Υπουργών, των κυρίων Χάρη Παμπούκη Υπουργού Επικρατείας, Ιωάννη Διαμαντίδη Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιώργου Νικητιάδη Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού, του Δρ. Αθανάσιου Καρλή, εκπροσώπου του ΟΛΠ και εκπροσώπων των τουριστικών επαγγελματιών.

Όπως ανέφερε στην έναρξη της εκδήλωσης ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Smith, με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, θέλησε να φέρει σε άμεση επαφή εκπροσώπους των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας των ΗΠΑ με την ελληνική πολιτική ηγεσία, με επαγγελματίες της κρουαζιέρας και εκπροσώπους των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων αμερικανικών συμφερόντων, επ' ευκαιρία της παρουσίασης του σχεδίου της σύμβασης για την εκτέλεση περιηγητικών πλόων, η οποία έλαβε χώρα τις προηγούμενες ημέρες.

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν η δυνατότητα απ' ευθείας συζήτησης μεταξύ των ανωτέρων στελεχών των αμερικανικών επιχειρήσεων με τους Έλληνες Υπουργούς, σε σχέση με την υλοποίηση του νόμου άρσης του cabotage, την προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού κρουαζιέρας και την προσέλκυση κρουαζιεροπλοίων μέσω της επιλογής ελληνικών λιμένων ως home ports.

Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Παμπούκης αναφέρθηκε στη στρατηγική της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη και γεωγραφική διάχυση της δραστηριότητας του τουρισμού κρουαζιέρας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα λιμενικά έργα που προγραμματίζεται να εκτελεστούν στον Πειραιά μέχρι το 2013 καθώς και σε αεροδρόμια της χώρας (π.χ Καστέλι Κρήτης) και τα οποία έχουν ως στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την χώρα μας.

Αναφέρθηκε επίσης στις δυνατότητες ανάπτυξης πλην του λιμένος Πειραιώς, των λιμένων Κατάκολου, Ηρακλείου, Ρόδου και Θεσσαλονίκης, με στόχο να καταστούν λιμένες επιβίβασης (home ports) για τις κρουαζιέρες, γεγονός που θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση και προς άλλες περιοχές της χώρας μας.

Ο Υπουργός επεσήμανε επίσης τις δυνατότητες που προσφέρει ο νέος νόμος για την επιτάχυνση και διαφάνεια υλοποίησης στρατηγικών επενδύσεων (fast track) και κάλεσε τους ενδιαφερομένους για υποβολή σοβαρών επενδυτικών προτάσεων στους τομείς των υποδομών λιμένων και τουρισμού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου