Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Α. Τσίπρας: "Ο προϋπολογισμός θα διαλύσει την κοινωνία"

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί να μειώθηκε το έλλειμμα κατά έξι μονάδες, αλλά αυξήθηκε η ύφεση κατά 4,2%, γεγονός που σημαίνει εκτόξευση της ανεργίας

«Βουλιάζετε την Ελλάδα στην ύφεση και στην κρίση χρέους, γιατί το τελευταίο που σας ενδιαφέρει εσάς και την τρόικα και την οικονομική ολιγαρχία που σας στηρίζει, είναι το χρέος", τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι οι "διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις", δηλαδή το ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ και η κατάργηση κάθε προστασίας για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι μπορεί να μειώθηκε το έλλειμμα κατά έξι μονάδες, αλλά αυξήθηκε η ύφεση κατά 4,2%, γεγονός που σημαίνει εκτόξευση της ανεργίας. "Δηλαδή οι άνθρωποι που μένουν άνεργοι θα πρέπει να πειστούν ότι τους κάνατε φτωχούς και εξαθλιωμένους για να τους σώσετε από τη χρεοκοπία; Δεν θα σας πιστέψουν"...............................
Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο πυρήνας της πολιτικής του μνημονίου είναι το επιχείρημα της εσωτερικής υποτίμησης, δηλαδή "η εξαθλίωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα ώστε να πέσουν οι τιμές, αν αυξηθούν οι εξαγωγές, κι η οικονομία να γίνει ανταγωνιστικότερη"

Όμως, συνέχισε, το αποτέλεσμα ήταν να τσακιστούν οι μισθοί και οι εργασιακές σχέσεις, να απελευθερωθούν οι απολύσεις και οι εξαγωγές αντί να αυξηθούν να μειωθούν, διότι οι εταιρείες που εξάγουν εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εσωτερική ζήτηση.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε ότι αντί της αύξησης των εξαγωγών, βουλιάζει η αγορά, και κλείνουν το ένα μετά το άλλο τα μαγαζιά: "Κρύβεστε από την κοινωνία και δεν λογοδοτείτε. Με αυτόν τον προϋπολογισμό επιχειρείτε την πιο βίαιη διάλυση του κοινωνικού συμβολαίου, την πιο βίαιη αναδιανομή εις βάρος των δυνάμεων της εργασίας"

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί τη δημόσια περιουσία "προκειμένου να δώσει τα φιλέτα στους αετονύχηδες".

- Μετατρέπετε με ταχύτητα την Ελλάδα σε μία χώρα απέραντης φτώχιας και δυστυχίας για το λαό της, αλλά και τρελών ευκαιριών για τους αεριτζήδες, τους δανειστές και τους εκμεταλλευτές του λαού. Η πολιτική σας πια είναι εξόφθαλμα άδικη και δεν μπορεί να σταθεί.

Όσον αφορά στο σκέλος των δαπανών, ο κ. Τσίπρας είπε ότι την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζει σφαγή και απολύσεις στο δημόσιο τομέα, οι εξοπλιστικές δαπάνες παραμένουν υπερβολικά υψηλές.

"Και τώρα παριστάνετε τους ανήξερους και μας λέτε ότι μαζί τα φάγαμε. Ε, όχι λοιπόν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Η Αριστερά δεν ήταν προσκεκλημένη στα δείπνα σας".

Ο κ.Τσίπρας μίλησε για δημιουργία κλίματος τεχνητής συναίνεσης στο πολιτικό πεδίο, υπογραμμίζοντας ότι πρόθυμοι είναι πιθανόν να βρεθούν, "όπως η ΝΔ που ψήφισε τη μισή ταμπακιέρα του μνημονίου, που προσφέρει συναίνεση και σε συνταγματική αναθεώρηση, ώστε να ενσωματωθεί στο Σύνταγμα το μνημόνιο και η λογική του, ενώ υπάρχουν και άλλοι που διακηρύσσουν αριστερά και δεξιά την προθυμία τους να μετάσχουν στο κάδρο της συναίνεσης".

Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών και στον πρωθυπουργό κλείνοντας ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε, αν τελικά πούλησαν ή πού πούλησαν τη ψυχή τους: «Αυτό που ξέρω είναι ότι ηγείσθε της πιο δεξιάς κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά. Είμαι βέβαιος ότι σας ζηλεύει ο κ. Μητσοτάκης», είπε.

Κλείνοντας τόνισε ότι η διανοιγόμενη χρονιά, θα είναι απαρχή μεγάλων ανατροπών και κοινωνικών εξεγέρσεων που «θα ανατρέψουν τα δεδομένα και θα φέρουν διέξοδο από την κρίση και κοινωνική δικαιοσύνη και θα βάλουν την κυβέρνησή σας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου