Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Στυλιανίδης: Πονηρά τα σενάρια επιστροφής Καραμανλής

Ο γραμματέας Προγραμματισμού της Νέας Δημοκρατίας, ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ, μίλησε την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και στους Γιάννη Κουρτάκη και Χρήστο Ράπτη.
Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για ενδεχόμενη επιστροφή του Κ. Καραμανλή:

«Αυτό είναι ένα σενάριο, το οποίο διάφοροι μπορούν να το δημιουργούν, για να τραβούν την προσοχή αλλού. Ο Κώστας Καραμανλής έχει τοποθετηθεί με ευθύτητα. Παρέδωσε εθελουσίως την ηγεσία του κόμματος. Έχουμε έναν αρχηγό, ο οποίος εξελέγη από 800 χιλιάδες στελέχη μας, που είναι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα και έχουμε κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Βεβαίως αποτελεί ο ίδιος ένα κεφάλαιο που μπορεί με την εμπειρία του να μας βοηθήσει σε επόμενες επιλογές, αλλά ο Αντώνης Σαμαράς δικαιούται και πρέπει να κάνει ένα ξεκίνημα, το οποίο θα πρέπει είναι και νικηφόρο και αποτελεσματικό για τον τόπο. Όλα αυτά τα οποία λένε, νομίζω ότι είναι πονηρά...».

* Για το ενδεχόμενο σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης:

«Το κόμμα μου, διαχρονικά και κάτω από οποιαδήποτε ηγεσία, πιστεύει στις σταθερές κυβερνήσεις οι οποίες θα έχουν ομοιογένεια, όσον αφορά τον προγραμματικό τους λόγο και δυνατή δημοκρατική νομιμοποίηση, όσον αφορά την άσκηση εκτελεστικής εξουσίας. Εμείς δεν έχουμε αλλάξει θέση. Όποιοι έχουν μείνει "έξω από το μαντρί", αλλάζουν θέση».

Δημοσιογράφος: Στη Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρεστε;

Ευρ. Στυλιανίδης: «Σε όλους. Και στον Καρατζαφέρη και στη Ντόρα και σε όλους».

Δημοσιογράφος: Με το νέο σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας «Το μέλλον ανήκει στους Έλληνες», τι υπονοείτε; Δηλαδή, ότι σήμερα, το παρόν, δεν ανήκει στους Έλληνες;

Ευρ. Στυλιανίδης: «Όχι, δεν ανήκει. Αν θέλετε να σας το πω σχηματικά, δεν ανήκει. Είναι εξευτελιστικό να είσαι εκλεγμένος υπουργός μιας κυβέρνησης που λέγεται, αυτοπροσδιορίζεται ως σοσιαλιστική και να μπαίνουν διάφοροι τύπου γραβατωμένοι από τα διεθνή οικονομικά διευθυντήρια και να σου υποδεικνύουν τι πολιτική θα κάνεις, ενώ είχες τη δυνατότητα αυτές τις μεταρρυθμίσεις να τις υποστηρίξεις σε πρότερη φάση και να έχεις επιφέρει τα θετικά αποτελέσματα για το λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου