Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Για νέα εποχή, με διαφάνεια μίλησε ο Μπουτάρης

Η επίσημη τελετή ορκωμοσίας των 49 μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης και των 78 τοπικών Κοινοτικών Συμβούλων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου από το νεοεκλεγμένο Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη.

Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Μπουτάρης τόνισε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και με μεγάλη συναίσθηση ευθύνης ορκίζεται σήμερα η νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την πρώτη Δημοτική Αρχή της πόλης στην καινούρια εποχή που ανοίγει με τον Καλλικράτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Την πρώτη Δημοτική Αρχή που ορκίζεται στο νέο Δημαρχείο της πόλης μας.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η πρωτεύουσα της Μακεδονίας με την ιστορία των 2500 χρόνων με έξι πλέον Δημοτικές Κοινότητες μπαίνει σε αυτή τη νέα εποχή, με διαφάνεια στη Διοίκηση, με εξορθολογισμό των υπηρεσιών, με εξωστρέφεια στις ενέργειές της, με αξιοποίηση του Πολιτιστικού δυναμικού της πόλης, με αποκατάσταση της ιστορικής της ταυτότητας και αναζήτηση της οικονομικής της ανάπτυξης. ...............

Η οικονομική συγκυρία είναι δύσκολη αλλά η απάντηση η δική μας είναι: Πλήρη αξιοποίηση της δημιουργικότητας του κάθε πολίτη για την επίλυση των προβλημάτων, χωρίς μεγαλεπήβολα σχέδια λειτουργώντας με την απλή, καθημερινή λογική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, εθελοντική δουλειά, συμμετοχή στα κοινά, διάλογος και συναίνεση.
Η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη», η παράταξη που
 οι δημότες όλων των κομματικών τοποθετήσεων επέλεξαν να διοικήσει την πόλη τα επόμενα χρόνια, βρίσκεται στη θέση αυτή χάρη στον καθαρά αυτοδιοικητικό της και ενωτικό της χαρακτήρα.

Αυτό ήταν το πνεύμα με το οποίο εξελέγη αυτό είναι και το πνεύμα με το οποίο θα διοικήσει. Πέφτει, λοιπόν, ιδιαίτερο βάρος στους εργαζόμενους του Δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι έχουν τα χέρια τους το βαρύ έργο της υλοποίησης του προγράμματος της «Πρωτοβουλίας».

Τους καλώ να συστρατευτούν μαζί μας στην αξιοπρέπεια, στην αυταπάρνηση, με βασικό σκεπτικό ότι είμαστε εδώ όλοι για να υπηρετήσουμε και να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη και να τον κάνουμε να καταλάβει ότι πρέπει να συμμετάσχει και ο ίδιος στην προσπάθεια αν θέλει να δει την πόλη του να ανθίσει και πάλι.

Ευχαριστούμε για το έργο τους τον απερχόμενο Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του Σωτήρη Καπετανόπουλο που ολοκλήρωσαν έναν κύκλο μακράς θητείας στη Διοίκηση του Δήμου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου