Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Καιρός φονιάς στην Ευρώπη – 70 οι νεκροί από το κύμα ψύχους

Τους 70 έφτασαν οι νεκροί από το σφοδρότατο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακόμη τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το ψύχος στην Πολωνία. Οι καιρικές συνθήκες στη χώρα, μάλιστα, αναμένεται να χειροτερέψουν την ερχόμενη εβδομάδα, όταν ο υδράργυρος θα φτάσει τους -10 βαθμούς Κελσίου. Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι στο βόρειο τμήμα της χώρας θα σημειώνονται έντονες χιονοπτώσεις.
Στη νότια Γερμανία, οι πυκνές χιονοπτώσεις σήμερα παρέλυσαν χερσαίες κι αεροπορικές συγκοινωνίες. Στη Βαυαρία, 17χρονο κορίτσι σκοτώθηκε, όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαινε, συγκρούστηκε σφοδρά και μετωπικά με φορτηγό όχημα, καθώς ο 21χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του λεωφορείου. Άλλα 150 τροχαία σημειώθηκαν στη Γερμανία. Η πλειοψηφία τους οφειλόταν στα γλιστερά οδοστρώματα και τα περισσότερα δεν ήταν σοβαρά.

Στα γερμανικά αεροδρόμια παρατηρείται, πλέον, μεγάλη έλλειψη αντιψυκτικού υγρού και τα εσωτερικά και διεθνή δρομολόγια γίνονται με πολλή μεγάλη καθυστέρηση. Υπάρχουν και ακυρώσεις πτήσεων, μόνο στη Φρανκφούρτη, την οικονομική πρωτεύουσα της χώρας, έγιναν σήμερα 37 ακυρώσεις, ενώ χθες έγιναν συνολικά 480. Στο Βερολίνο οι ακυρώσεις πτήσεων έφθασαν τις 200.
Ακυρώθηκαν πολλές πτήσεις της εταιρείας Easyjet, που διαμαρτυρήθηκε στις αερολιμενικές αρχές του Βερολίνου για την έλλειψη αντιψυκτικού υγρού για τα αεροσκάφη της, που "συνδέουν" το Βερολίνο με 30 προορισμούς, στη Βρετανία κι αλλού στην ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου