Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σηµειώµατα συµπαράστασης από φυλακισµένους

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ του συνάντηση µε την οµάδα των δικηγόρων του µετά την προφυλάκισή του, την Τρίτη, είχε σύµφωνα µε την «Guardian» χθες το απόγευµα ο Τζούλιαν Ασάνζ στις φυλακές Γουάντσγουορθ της Αγγλίας. Οπως επεσήµανε ο Μαρκ Στίβενς, ο ιδρυτής του Wikileaks ήταν «αρκετά κεφάτος», παραπονέθηκε εντούτοις για το γεγονός ότι «δεν έχει πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, έστω και χωρίς σύνδεση Ιντερνετ, ή σε χαρτιά πάνω στα οποία να µπορεί να γράψει».

Ο Ασάνζ φορούσε την γκρίζα στολή της φυλακής – δεν είχε µαζί του όταν έφτασε τρεις αλλαξιές ρούχα, προαπαιτούµενο ώστε να δοθεί άδεια σε έναν κρατούµενο να φορά τα δικά του ρούχα. Κρατείται σε µονό κελί στη µονάδα αποµόνωσης, σύµφωνα πάντως µε πηγή του τηλεοπτικού δικτύου Sky News, συγκρατούµενοί του βάζουν κάτω από την πόρτα του κελιού του σηµειώµατα µε µηνύµατα αλληλεγγύης όπως «Γεια σου Τζούλιαν, καλή τύχη», «Λυπάµαι που βρίσκεσαι εδώ µέσα, είναι λάθος», «Εδώ µέσα είµαστε όλοι ένας. Καλά Χριστούγεννα» και «Αγαπητέ Τζούλιαν, καλωσόρισες στο πραγµατικό Frontline Club» – έτσι ονοµάζεται η λέσχη των δηµοσιογράφων στο Λονδίνο όπου φέρεται να έµενε ο Ασάνζ πριν από την παράδοσή του.

Ο 39χρονος ιδρυτής του Wikileaks συζήτησε µε τους δικηγόρους του την υπόθεσή του (τις καταγγελίες δύο Σουηδέζων για σεξουαλική κακοποίηση µε βάση τις οποίες ζητεί η Σουηδία την έκδοσή του) ενόψει της δεύτερης εµφάνισής του σε δικαστήριο του Γουέστµινστερ, που έχει προγραµµατιστεί για την ερχόµενη Τρίτη. Σύµφωνα πάντα µε τον Μαρκ Στίβενς, ο Ασάνζ εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι «κάποιοι κατηγορούν άδικα το Wikileaks ότι ενέπνευσε κυβερνοεπιθέσεις, ενώ δεν το έχει κάνει επ’ ουδενί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου