Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Προφυλακιστέοι και οι τέσσερις

Τον δρόμο της φυλακής παίρνουν, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, και οι υπόλοιποι τέσσερις από τους έξι κατηγορούμενους για τρομοκρατία που συνελήφθησαν το περασμένο Σάββατο και απολογήθηκαν την Πέμπτη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Πρώτος πέρασε το κατώφλι του γραφείου της ανακρίτριας ο Γιώργος Καραγιαννίδης, ο οποίος έδωσε τυπική απολογία.

Στο ανακριτικό γραφείο μπήκε αμέσως μετά η Στέλλα Αντωνίου. Η 26χρονη αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι εμπλέκεται στην υπόθεση "λόγω της σχέσης της με τον Σακκά". Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι εκείνος ήταν που της ζήτησε να βγάλει την πλαστή ταυτότητα.

Παρόμοια στάση κράτησε ενώπιον της ανακρίτριας και ο Δημήτρης Μιχαήλ, ο οποίος απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση στη φιλία του με τον Σακκά. "Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Η εμπλοκή μου οφείλεται στη φιλική σχέση που είχα από τα παιδικά μου χρόνια με τον Σακκά" ανέφερε στην απολογία του.

Ο Χρήστος Πολίτης υποστήριξε ότι ποτέ δεν έκανε -όπως λέει η αστυνομία- αντιπαρακολούθηση στη γιάφκα της οδού Πραξιτέλους και απέδωσε τη συχνή παρουσία του στον Πειραιά στο γεγονός ότι εκεί βρίσκεται το γραφείο του δικηγόρου του. "Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει η εμπλοκή μου σε τρομοκρατική οργάνωση, ουδέποτε παρείχα κάλυψη σε συγκατηγορούμενό μου στον Πειραιά" είπε στην ανακρίτρια.

Οι Κώστας Σακκάς και Αλέξανδρος Μητρούσιας, οι οποίοι απολογήθηκαν τυπικά την Τρίτη και κρίθηκαν προφυλακιστέοι και εκείνοι, έχουν υποβάλει ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας που τηρήθηκε από την αστυνομία και επιφυλάχθηκαν να δώσουν εξηγήσεις όταν ενημερωθούν για το σύνολο της δικογραφίας.

Και οι έξι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, διακεκριμένη οπλοκατοχή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και για τρομοκρατικές πράξεις.

Στο πεδίο των ερευνών, η αντιτρομοκρατική έκανε την Πέμπτη έρευνα σε ένα διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη, όπου όμως δεν βρήκε οπλισμό.    

Την Τετάρτη η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τέσσερις νέες φωτογραφίες που απεικονίζουν δύο από τους συλληφθέντες για τρομοκρατία, τον Γιώργο Καραγιαννίδη και τη Στέλλα Αντωνίου, καθώς και λίστα με 33 ονόματα και στοιχεία που πιθανολογείται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων.

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι με αυτά τα στοιχεία, τα μέλη της οργάνωσης ίσως νοίκιασαν και άλλα σπίτια - γιάφκες, αυτοκίνητα, έβγαλαν κάρτες ή χρησιμοποιήθηκαν σε άλλες τραπεζικές συναλλαγές.

Μega

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου