Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Σε θερμό κλίμα η συνάντηση Ραγκούση με το νέο δήμαρχο Πειραιά, Β. Μιχαλολιάκο

Σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πειραιώς, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Ιανουαρίου, έχοντας πρωτίστως να αντιμετωπίσει το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, που αντιμετωπίζει ο δήμος.

Ο κ. Μιχαλολιάκος εμφανίστηκε αισιόδοξος για τα οικονομικά του δήμου, υποστηρίζοντας ότι «θα αγωνιστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα μέσα από αναπτυξιακές προσπάθειες». Τόνισε, εξάλλου, και δεσμεύθηκε ότι «ο δήμος Πειραιώς σήμερα είναι καθαρότερος από χθες, δεν είναι τόσο καθαρός, όσο θέλουμε, αλλά, ισχύει η δέσμευσή μας ότι σε 60 ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων μας θα είναι καθαρή πόλη».

Σε αυτό το θέμα στάθηκε και ο κ. Ραγκούσης, επαινώντας τις ενέργειες του νέου δημάρχου, που βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με την απερχόμενη δημοτική αρχή, προκειμένου να «κάνει τα αδύνατα δυνατά και πράγματι ο Πειραιάς να είναι πιο καθαρός απ΄ότι ήταν το προηγούμενο διάστημα».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα μπει ο Πειραιάς στο πρόγραμμα εξυγίανσης, που προβλέπει ο Καλλικράτης, ο κ. Ραγκούσης είπε ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στις αρχές του χρόνου, προσθέτοντας ότι «κάτω από ποιες συνθήκες, ποιες προϋποθέσεις ακριβώς, πέραν των όσων προβλέπονται από τον νόμο θα τα συζητήσουμε και με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Είχα ήδη και μια τηλεφωνική συνομιλία μαζί του και από τώρα έχουμε οργανώσει το ραντεβού μας για τις αρχές του χρόνου, που θα συζητήσουμε ειδικά το θέμα του δήμου Πειραιά».
Για το ίδιο θέμα ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι «οι λύσεις των προβλημάτων περνούν μέσα από τη συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων και προπαντός με τον αρμόδιο υπουργό».

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι για τα προβλήματα του δήμου, τα οποία «είναι πολλά και πολύχρονα», θα έχει και νέα συνάντηση με τον κ. Μιχαλολιάκο στις αρχές του χρόνου. Άλλωστε, και η σημερινή συνάντηση, όπως είπε ο υπουργός, έγινε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου