Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Μπουτάρης: Καμία μετονομασία οδών στη Θεσσαλονίκη

Διευκρινίσεις του νεοεκλεγέντα δημάρχου, Γ. Μπουτάρη, για δηλώσεις του σχετικά με μετονομασία οδών και ανέγερση μνημείων.

Για παρερμηνεία των θέσεών του, όσον αφορά την ανέγερση μνημείων και τη μετονομασία της οδού Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ, μίλησε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, από το βήμα των εργασιών της ημερίδας για την ελληνοτουρκική οικονομική συνεργασία, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουτάρης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει μετονομασία οδών ή ανέγερση μνημείων. Μάλιστα, όπως ανέφερε, «… φυσικά δεν είμαι χαζός για να μετονομάσω την Αγίου Δημητρίου σε Κεμάλ Ατατούρκ».

Απευθυνόμενος στους Βορειοελλαδίτες και Τούρκους επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην ημερίδα, τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη είναι πολυπολιτισμική πόλη, στην οποία είναι ορατά «αποτυπώματα» πολιτισμών, τα τελευταία 500 χρόνια.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, όλοι αυτοί οι πολιτισμοί που άφησαν τα «ίχνη» τους στην πόλη, «είναι η ταυτότητα, ο πλούτος και η περιουσία της Θεσσαλονίκης».

Την ημερίδα διοργάνωσαν το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος, το Κέντρο Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής (ΚΕΠΠ) και το Συμβούλιο Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Τουρκίας (DEIK).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου