Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Κατασκοπεία με άρωμα Siemens - Μιχάλης Λιάπης: "Ο Καραμανλής διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός"

Απόρρητες εσωτερικές εκθέσεις-βόμβες για την προσωπική ενημέρωση του τότε ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς (είχαν τις ενδείξεις «intelligence report» και «μόνο για τον κ. Χριστοφοράκο»), σχετικά με τις πολιτικές και τις επιχειρηματικές εξελίξεις, βρέθηκαν από τα «ίχνη» του σβησμένου αρχείου της γραμματέως του, Αικατερίνης Τσακάλου. Ο Μ. Χριστοφοράκος φαίνεται πως με τον τρόπο αυτό είχε οργανώσει ένα «υπόγειο» πρακτορικό δίκτυο πολιτικής πληροφόρησης, αλλά και βιομηχανικής κατασκοπείας, προκειμένου να σχεδιάζει τα επόμενα βήματα της Siemens, γνωρίζοντας εκ των έσω τις πολιτικές εξελίξεις που... έρχονταν.

Η πληροφόρηση αυτή είχε διαρκή ροή, αλλά και περιγραφή περιστατικών, χωρίς όμως καμία τεκμηρίωση, με αποτέλεσμα κάποια από αυτά τα περιγραφόμενα γεγονότα να ξεπερνούν τα όρια του εξωφρενικού. Η σταχυολόγησή τους, ωστόσο, μαρτυρά με τον πλέον γλαφυρό τρόπο τα ενδιαφέροντα του «mr Siemens», ο οποίος ήθελε να γνωρίζει όλες τις δραστηριότητες των μελών της κυβέρνησης.....
Ο αλκοολικόςΧαρακτηριστικό παράδειγμα όλων είναι ένα εσωτερικό έγγραφο με ημερομηνία 10/12/2005, στο οποίο ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής παρουσιάζεται ένα βήμα πριν από τον... αλκοολισμό, ενώ σε άλλες εκθέσεις περιγράφονται σφοδρές κόντρες «γαλάζιων» υπουργών, όπως του Πρ. Παυλόπουλου με τον Γ. Βουλγαράκη, του Γ. Αλογοσκούφη με τον Μ. Λιάπη, αλλά και κριτική εντός του Μεγάρου Μαξίμου για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών. Στο επίμαχο έγγραφο αναφέρεται ότι «το μεγαλύτερο και σημαντικότερο πρόβλημα που έχει αυτήν τη στιγμή η χώρα είναι η απειλή ένταξης του πρωθυπουργού στην επικίνδυνη συντροφιά των ατόμων που αναζητούν καταφύγιο στο αλκοόλ, προκειμένου να αποφύγουν τη θλιβερή πραγματικότητα.

Ο τελευταίος αυτός "έρωτας" του Κ. Καραμανλή με τα οινοπνευματώδη έχει προβληματίσει σε απίστευτο βαθμό τους δικούς του ανθρώπους -οικογένεια, φίλους και πολιτικούς συνεργάτες- οι οποίοι, αν και επί μεγάλο χρονικό διάστημα κατάφεραν να κρατούν επτασφράγιστο αυτό το μεγάλο μυστικό, σήμερα η είδηση δεν μπορεί να παραμείνει πλέον στο σκοτάδι, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ζήτημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις». Οι συντάκτες του σημειώματος επικαλούνται και «έναν καβγά που είχαν στήσει πριν από περίπου μία εβδομάδα συνεργάτες του πρωθυπουργού με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών»...

«Ο Μ. Λιάπης», αναφέρεται στο σημείωμα, «συνέστησε -σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο- σε τρεις συνεργάτες του Κ. Καραμανλή: Είστε υπεύθυνοι για την επικίνδυνα αρνητική εικόνα του πρωθυπουργού όπως τον αφήνετε να διασύρεται σαν ένας οποιοσδήποτε αλκοολικός». Το ζήτημα, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, αφορούσε πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη όπου «από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα ο κορυφαίος πολιτικός κατανάλωσε προ γεύματος 7 ποτήρια ούζο, συνόδευσε το φαγητό του με καλό και άφθονο κρασί και το βραδάκι παράγγειλε στο λόμπι του ξενοδοχείου ένα μπουκάλι ουίσκι για να περάσει τη νύχτα, όπου άρχισε να πίνει το ένα μπουκάλι μετά το άλλο».

Επισημαίνεται δε ότι «καθώς το φαινόμενο δεν ήταν σπάνιο, αλλά επαναλαμβανόταν τακτικά, ο εξάδελφος ανέλαβε ρόλο προστάτη και καθοδηγητή των ατόμων του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με όση οργή του επέτρεπε η θέση του». «Οταν οι αυστηρές παρατηρήσεις του υπουργού τελείωσαν, οι τρεις συνομιλητές του Μ. Λιάπη αποχώρησαν με σκυμμένο το κεφάλι, σχολίαζαν αποκαλυπτικές λεπτομέρειες για το πρόσφατο συμβάν που εξόργισε τον εξάδελφο και ανέφεραν ότι «αφού ο Καραμανλής θέλει να πίνει στο λόμπι με φίλους του, εμείς τι να του πούμε; Να ανέβει στο δωμάτιο; Πώς να το πούμε εμείς αν δεν το καταλαβαίνει ο ίδιος;».

Ενδοπαραταξιακές έριδεςΣε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «ο Καραμανλής έχει να αντιμετωπίσει τα φημολογούμενα σχέδια αποδόμησης της θέσης του από την οικογένεια Μητσοτάκη, αλλά και τις ενδοπαραταξιακές έριδες των υπουργών του, που επιμένουν να αλληλοκαταγγέλλονται για έλλειψη ικανοτήτων, αλληλοϋπονομεύσεις και κάθε είδους αντιζηλίες.

Αδιάψευστο παράδειγμα» υποστηρίζεται στο σημείωμα «αποτελεί η άρνηση του Πρ. Παυλόπουλου να επιτρέψει την κομματική δραστηριοποίηση του Γ. Βουλγαράκη, καθώς ο πρώτος θεώρησε σαν εχθρική πράξη την ολιγωρία του δεύτερου να... καθαρίσει το αντίσκηνο των αδιόριστων του ΑΣΕΠ έξω από το υπ. Εσωτερικών». Και συνεχίζει: «Ο υπουργός Εσωτερικών θεωρεί και καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία, σαν 'όργανο του Μητσοτάκη' τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στον οποίο αποδίδει ακόμα και σκόπιμες ενέργειες τορπιλισμού του έργου του Καραμανλή προς όφελος τρίτων».
Αναφορά γίνεται και στις κακές σχέσεις Αλογοσκούφη - Λιάπη, αναφέροντας ότι ο πρώτος «στο πλαίσιο της ανοιχτής κόντρας με τον υπουργό Μεταφορών, επιχειρεί να αναδείξει εαυτόν σε αδιαφιλονίκητο και στενότερο συνεργάτη του πρωθυπουργού».

«Ο Μ. Λιάπης, θεωρώντας ότι ο εξάδελφός του δεν τον προστατεύει από τον εξευτελισμό μιας ενδοκυβερνητικής διαμάχης, αλλά και επειδή ο πρωθυπουργός παρήγγειλε στον ΥΜΕ να καθαρίσει το περιβάλλον των ανθρώπων του από τους λαθρόχειρες, έχει συγχυστεί σε μεγάλο βαθμό».
Υποκλοπές

«Επικίνδυνος ηγέτης» ο Καραμανλής
Αναφορές για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών γίνονται από τους... πράκτορες του Μ. Χριστοφοράκου, σε εσωτερικό σημείωμα της Siemens με ημερομηνία 13/2/2006. Σε αυτό καταγράφεται ότι σε συντροφιά φίλων του, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γ. Αγγέλου, έλεγε ότι «ο Κ. Καραμανλής έχει φορέσει τον μανδύα του μεγάλου θύματος και προβάλλει την εικόνα του άβουλου πρωθυπουργού που όλα συνέβησαν ερήμην του». Και όταν, σύμφωνα με το σημείωμα, «οι παρευρισκόμενοι σχολίασαν "όταν ένας πρωθυπουργός αποδέχεται τον ρόλο του θύματος, τότε είναι επικίνδυνος ηγέτης", ο κ. Αγγέλλου δεν κατάφερε να κάμψει τις καυστικές παρατηρήσεις τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου