Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τα οφέλη της σοκολάτας

Η σοκολάτα πέρα από την ακαταμάχητη γεύση της έχει και πολλά άλλα οφέλη. Στην υγεία και την ομορφιά μας.  Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι η σοκολάτα και ειδικά η μαύρη, μπορεί να εξισορροπήσει την αρτηριακή πίεση, μειώνοντάς την. Επίσης φαίνεται ότι η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την πιθανότητα για εγκεφαλικά επεισόδια και εμφράγματα. Κάποια συστατικά που έχει η σοκολάτα μπορούν να ωφελήσουν την υγεία όπως:

Το στεατικό οξύ αποτελεί μια μορφή κορεσμένου λίπους που βρίσκεται στη σοκολάτα και μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη.

Το βαλεριανικό οξύ μπορεί να χαλαρώσει τους μυς σας αμέσως και το νευρικό σας σύστημα.
Η ζάχαρη σε γενικές γραμμές έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, δεδομένου ότι ενεργοποιεί παυσίπονες ουσίες στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Η κατανάλωση σοκολάτας προκαλεί..............

την απελευθέρωση  ενδορφινών στον εγκέφαλό σας, που μπορούν να σας κάνουν να νιώθετε πιο ευτυχισμένοι και πιο χαλαροί.

Να θυμάστε ότι είχε χρησιμοποιηθεί από τους Αζτέκους ως φυσικό αφροδισιακό.
 
Η υψηλή περιεκτικότητα των φλαβονοειδών στην μαύρη σοκολάτα μπορεί να ενυδατώσει και να κάνει το δέρμα σας να δείχνει φυσικά λαμπερό και λείο. Αυτό το συστατικό μπορεί να απορροφήσει, επίσης, το υπεριώδες φως και επομένως να συμβάλει στην καλύτερη ροή του αίματος.
 
Επιπλέον η σοκολάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που εμποδίζουν τη γήρανση του δέρματος. Έχει αποδειχτεί επίσης ότι η σοκολάτα περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά από τις φράουλες. Η κατανάλωσή της με μέτρο μπορεί να σας κάνει να δείχνετε όχι μόνο πιο ευτυχισμένοι αλλά και πιο υγιείς.

Ακόμα ουσίες που είναι παρόμοιες με αυτές των κανναβινοειδών και περιέχονται στη σοκολάτα, μπορούν να επηρεάσουν την πλευρά του εγκεφάλου, που ελέγχει την πείνα. Οπότε ο μύθος ότι η σοκολάτα μπορεί να μειώσει την όρεξή σας και να σας κάνει να αισθανθείτε χορτάτοι φαίνεται ότι καταρρίπτεται. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η σοκολάτα από μόνη της δεν μπορεί να σας κάνει να πάρετε βάρος. Χρησιμεύει ως ένα έναυσμα για ένα πλούσιο γεύμα. Καλό είναι να τρώτε σκέτη  σοκολάτα χωρίς επιπλέον συστατικά, ώστε να αποφύγετε την πρόσληψη επιπλέον θερμίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου