Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Πλαφόν στις δηλώσεις ιδιοκτητών ενοικιαζόμενων δωματίων

Τα ελάχιστα ποσά εισοδήματος που υποχρεούνται να δηλώσουν στην εφορία οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων, διαμερισμάτων και κάμπινγκ και οι επιχειρήσεις πλανόδιων λιανοπωλητών και λιανοπωλητών σε λαϊκές αγορές για τη διαχειριστική περίοδο που προηγήθηκε πριν την ένταξή τους στο καθεστώς τήρησης Βιβλίων και Στοιχείων, όπως επιβάλλει ο τελευταίος φορολογικός νόμος, καθόρισε το υπουργείο Οικονομικών.
 
Οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων, διαμερισμάτων και κάμπινγκ εντάχθηκαν στο καθεστώς τήρησης Βιβλίων και Στοιχείων από την 1.7.2010 και μετά. Ειδικά, για το τμήμα της διαχειριστικής περιόδου από 1.1.2010 μέχρι 30.6.2010, τα ποσά του καταβαλλόμενου φόρου μειώνονται κατά το ήμισυ και εξαντλείται η φορολογική υποχρέωση για το τμήμα της παραπάνω διαχειριστικής περιόδου. ..........
 
Το ίδιο ισχύει από την 1-10-2010 και για επιχειρήσεις πλανόδιων λιανοπωλητών και λιανοπωλητών σε λαϊκές αγορές.
 
Τα ποσά φόρου που καταβάλλουν οι πιο πάνω επιχειρήσεις αντιστοιχούν στα ποσά καθαρού εισοδήματος οικονομικού έτους 2011, με βάση την κλίμακα του άρθρου 9 του Κ.Φ.Ε. και το αφορολόγητο ποσό των τέκνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου