Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

490 δισ. για τον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου

Νέα έκθεση αναφέρει ότι η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου σχεδιάζει να ξοδέψει ποσό ρεκόρ 490 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2011 για τον εντοπισμό νέων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.
 
Η τράπεζα του Λονδίνου Barclays Capital αναφέρει ότι σφυγμομέτρηση 402 εταιριών ενέργειας, από μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες μέχρι πολύ μικρές επιχειρήσεις, έδειξε ότι θα αυξηθεί κατά 11% η διάθεση χρημάτων για την εξερεύνηση νέων πηγών το 2011.

Επεσήμανε επίσης ότι η αύξηση των δαπανών οφείλεται στο γεγονός ότι νέες πηγές πετρελαίου και φυσικού αερίου εντοπίζονται σε δύσβατες περιοχές. Αλλά η Barclays επίσης αναφέρει ότι οι εταιρείες ενέργειας ξοδεύουν περισσότερα γιατί πιστεύουν πως θα διατηρηθούν οι σημερινές υψηλές τιμές πετρελαίου.

Η τιμή αργού πετρελαίου πρόσφατα έφτασε τα 90 δολάρια το βαρέλι και μερικοί αναλυτές πιστεύουν ότι στον επόμενο χρόνο θα φτάσει τα 100 ή και παραπάνω. Η άνοδο της τιμής θα αυξήσει και τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας και θα αυξήσει και τις δαπάνες των καταναλωτών για θέρμανση και βενζίνη.
voice of america

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου