Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Στα 450 εκατομμύρια ανήλθε ο διαδικτυακός πληθυσμός στη Κίνα

Οι χρήστες του διαδικτύου στη Κίνα - ήδη οι περισσότεροι στον κόσμο - αυξήθηκαν σε 450 εκατομμύρια φέτος καλύπτοντας πάνω από το 1/3 του συνολικού πληθυσμού της χώρας, σύμφωνα με σημερινή επίσημη δήλωση αξιωματούχου.

Οι επίσημες στατιστικές δείχνουν πως ο αριθμός των χρηστών στο τέλος Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 20,3% συγκριτικά με πέρσι, δήλωσε σε συνδιάσκεψη ο Wang Chen, επικεφαλής του China's State Council Information Office. Ο πληθυσμός της χώρας ξεπερνά το 1,3 δισ. κατοίκους.

Το μπουμ της Κίνας στη χρήση του ίντερνετ συνοδεύεται από ανάλογη μεγέθυνση ενός συστήματος εποπτείας και αστυνόμευσης αυτού που απαγορεύει τη πρόσβαση σε ορισμένα sites βάσει τεχνικών φίλτρων που χρησιμοποιούνται. ..............
 
Ο Wang δήλωσε πως η κυβερνητική εκστρατεία για να χτυπηθεί η πορνογραφία, η βία και άλλα επιβλαβή υλικά στο ίντερνετ οδήγησε στο κλείσιμο 60.000 ιστοσελίδων. Επιπλέον, κρατικοί σένσορες διέλυσαν 350 εκατομμύρια εισαγωγές πορνογραφικού υλικού με κείμενα, εικόνες και βίντεο κλιπς. Οι κινεζικές αρχές διερεύνησαν 2.200 εγκληματικές υποθέσεις και τα δικαστήρια απήγγειλαν κατηγορίες σε 1.164 υποθέσεις, δήλωσε ο Wang. Περισσότερα από 1.300 άτομα τιμωρήθηκαν από τα δικαστήρια και 58 άτομα κλείστηκαν στη φυλακή για πάνω από 5 έτη.
 
Ο Wang δήλωσε πως οι κυβερνητικοί σένσορες καθάρισαν το περιβάλλον του Ίντερνετ περισσότερο από ποτέ και αυτή η προσπάθεια θα συνεχισθεί. Μεγάλο μέρος της αύξησηςη της πρόσβασης των κινέζων στο Ίντερνετ γίνεται μέσω κινητών τηλεφώνων που υποστηρίζουν βίντεο και άλλα προϊόντα διαδικτύου. Προηγούμενη σχετική έκθεση από το China Internet Network Information Centre έδειξε πως περίπου 277 εκατομμύρια κινέζοι συνδέονται στο ίντερνετ μέσω κινητού τηλεφώνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου