Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Και άλλο πρόσωπο αναζητά το Μαξίμου για την ενημέρωση

Μαζί με τις ελπίδες που γεννά ο νέος χρόνος, ελπίδες διατηρεί και η κυβέρνηση που αναζητά νέο πρόσωπο για την ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους.

Τα πολλαπλά κέντρα ενημέρωσης έχουν προκαλέσει αρκετές “τρύπες” με τον κάθε υπουργό ξεχωριστά να λέει τα δικά του, με αποτέλεσμα πολλές φορές αυτά που αναδεικνύονται ως είδηση, να αλληλοσυγκρούονται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής είναι άριστος στη δουλειά του, αναφέρουν συνεργάτες του κ. Παπανδρέου ο οποίος δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα προς αμφισβήτηση, όλο αυτό το διάστημα και είναι της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. “Είναι σεμνός και καθαρός άνθρωπος” δηλώνουν...............

στελέχη του πρωθυπουργικού γραφείου που κάνει πολύ καλά τη δουλειά του”. Φαίνεται όμως ότι ένα πρόσωπο δεν αρκεί γι΄ αυτό που θέλει να αποκλείσει το Μαξίμου: τις πολλαπλές διαρροές που προκαλούν σύγχυση. Και γι' αυτό η κυβέρνηση αναζητά και νέο πρόσωπο γι' αυτή τη δουλειά. Ένα στέλεχος που να γνωρίζει τους δημοσιογράφους, να έχει καλή σχέση μαζί τους, να μην αποκλείει κανέναν από την ενημέρωση και προπαντός να υπάρχει ενιαίο κέντρο πληροφόρησης ώστε να αποφεύγονται οι παρερμηνείες. Τελευταία, με τα νομοσχέδια που ήρθαν με τη μορφή κατ' επείγοντος προς ψήφιση στη βουλή, και δημιούργησαν κρίσεις στην Κ.Ο. με συνέπεια να δημιουργούνται εντάσεις και τριβές ανάμεσα στους υπουργούς, ήταν η αφορμή για να ληφθεί η σχετική απόφαση που είναι για το Μέγαρο Μαξίμου “πρώτη προτεραιότητα” για το νέο έτος: “δεν έχουμε κανένα πρόβλημα ακόμη και οι συνεδριάσεις να είναι ανοικτές , δημόσιες προς όλους, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό που γίνεται. Άλλα να λέει η κυβέρνηση, και άλλα να γράφονται και να παρουσιάζονται στα Μέσα Ενημέρωσης. Χρειάζεται λοιπόν να βρεθεί και ένα ακόμη στέλεχος που θα επωμισθεί αυτή τη δουλειά” κυρίως για το “background” της είδησης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου