Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Βρετανία: Το 1/6 του πληθυσμού της χώρας θα φτάσει τα 100 χρόνια !

"Χαρά" που θα κάνουν τα ασφαλιστικά ταμεία...
 
Το ένα έκτο του σημερινού πληθυσμού της Βρετανίας θα φτάσει τα 100 χρόνια, σύμφωνα με εκτίμηση της κυβέρνησης που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.
 
Περισσότεροι από δέκα εκατομμύρια κάτοικοι της Βρετανίας -το 17% του πληθυσμού της- θα γιορτάσουν τα 100α τους γενέθλια, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας για το οποίο διεξήχθη η έρευνα.

Ανάμεσά τους και τρία εκατομμύρια άνθρωποι που σήμερα είναι μικρότεροι των 16 χρόνων και 875.000 που έχουν κλείσει τα 65 τους χρόνια και έχουν ήδη συνταξιοδοτηθεί.

Το 2066 στη χώρα θα ζουν τουλάχιστον 507.000 αιωνόβιοι έναντι 11.800 σήμερα..................

«Τα στοιχεία αυτά μας δείχνουν πόσο σημαντικό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για τη ζωή μας» μετά την αποχώρηση από τη δουλειά, τόνισε ο υφυπουργός, αρμόδιος για το συνταξιοδοτικό Στιβ Ουέμπ.

«Εκατομμύρια συμπολίτες μας θα περάσουν το ένα τρίτο της ζωής του ή και περισσότερο ως συνταξιούχοι. Για το λόγο αυτό προχωρούμε σε μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, ώστε μακροπρόθεσμα να είναι αποδοτικό, για να μπορούν οι άνθρωποι να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή σύνταξη», υπογράμμισε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι από το 2020 η ηλικία συνταξιοδότησης θα είναι το 66ο έτος της ηλικίας και για τους άντρες και για τις γυναίκες, ενώ σήμερα είναι το 65ο για τους άντρες και το 60ο για τις γυναίκες.
kathimerini με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου