Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΠΑΡΑΚ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ !

άρθρο
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ – ΟΜΠΑΜΑ…

Αύριο το βράδυ συναντάται ο Πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών και την Υπουργό Εξωτερικών. Για το σκοπό αυτό ο κ. Παπανδρέου ταξίδεψε απευθείας από τη Γαλλία στην Αμερική. Τι ελπίζει να πετύχει στην Αμερική για τη χώρα μας ο Έλληνας Πρωθυπουργός;

Πρώτα, πρώτα θα ζητηθεί η αποκήρυξη της κερδοσκοπίας και από τις δύο πλευρές, κάτι που ήδη στην Αμερική ο Ομπάμα ετοιμάζεται να οριοθετήσει. Επικαλούμενος την κρατική βοήθεια προς τις τράπεζες και τις επιχειρήσεις ο Πρόεδρος έχει κατά νου τη θέσπιση κανόνων που θα απαγορεύουν στα πιστωτικά ιδρύματα να «κερδοσκοπούν» με τα χρήματα αυτά.

Βέβαιο θεωρείται ότι στη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν τα ενεργειακά θέματα στην περιοχή που αφορούν τους αγωγούς φυσικού αερίου. Από την άλλη, με δεδομένη τη «νέα εποχή φιλίας» μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας, θα δοθούν νέες «οδηγίες» προς τον Πρωθυπουργό για το νέο τοπίο που διανοίγεται στην περιοχή. Μάλιστα, λόγω και των νέων δεδομένων που συντελούνται στη γείτονα, μετά και την «κατανόηση» από τουρκικής πλευρά ότι η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να μπει ισότιμα στην Ε. Ε., η Ισλαμοποίηση της χώρας αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησης Ερντογάν.

Η κίνηση «ματ» που ενδεχομένως γίνει από πλευράς Αμερικανών, απροκάλυπτα και απερίφραστα, μετά και την αποδοχή από τον Πρωθυπουργό της «ανησυχίας» της Καγκελαρίου για προσφυγή μας στο ΔΝΤ, ενδεχόμενο που άφησε να πλανάται ανοιχτό σαν απειλή προς τους Ευρωπαίους ο κ. Παπανδρέου, μια «επίθεση» οικονομικής στήριξης του Ελλείμματος της χώρας από τους Αμερικανούς δεν πρέπει να αγνοείται. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, άμεσης, απερίφραστης και πραγματικής οικονομικής στήριξης της Ελλάδας από την Αμερική θα αποτελούσε «γροθιά» στο στομάχι της Ευρώπης. Θα γύριζε μπούμεραγκ την απόρριψη προσφυγής στο ΔΝΤ και θα έδειχνε ποιος κάνει «κουμάντο» !

Μια τέτοια εξέλιξη αναμένεται να δυσκολέψει τις ενέργειες της Ε. Ε. για την Ελλάδα, αφού θα έδινε άμεση ανάσα στο δημόσιο χρέος και θα μετέθετε χρονικά για κατά πολύ αργότερα τα «αναγκαία» μέτρα στη χώρα, εις βάρος της Ευρωζώνης που απροκάλυπτα χτυπούν οι Αμερικανοί. Θα πίεζε, όμως, και τις εξελίξεις στην Ευρώπη.. Αύριο το βράδυ, λοιπόν, μην εκπλαγείτε αν δείτε τον Πρόεδρο Ομπάμα να στηρίζει οικονομικά την Ελλάδα απερίφραστα, απροκάλυπτα και πραγματικά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου