Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Με 5,9% δανείστηκε σήμερα το ελληνικό δημόσιο

Σε υψηλά επίπεδα παραμένει το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. Παρά το γεγονός ότι το επιτόκιο για το 7ετές έκλεισε οριακά κάτω από το ψυχολογικό -για το οικονομικό επιτελείο- όριο του 6%, και συγκεκριμένα στοπ 5,9%, το περιθώριο των 310 μονάδων βάσης πάνω από τα mid swaps στο οποίο πραγματοποιήθηκε η άντληση 5 δισ. ευρώ από τη σημερινή έκδοση του ομολόγου δείχνει ότι οι αγορές εξακολουθούν να πωλούν ακριβά τη στήριξη προς την ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι προσφορές προσέγγισαν τα 7 δισ. ευρώ.

Στελέχη του ΟΔΔΗΧ εκφράζουν την ικανοποίηση τους για το ύψος του επιτοκίου και δη σε σχέση με το υψηλό επιτόκιο της προηγουμένης έκδοσης.

Επίσης εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα κεφάλαια, όπως ασφαλιστικές εταιρείες και κεντρικές τράπεζες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έντονο ήταν το ενδιαφέρον από γαλλικές τράπεζες.

Για την έκδοση ορίστηκαν ως κύριοι ανάδοχοι τα εξής τραπεζικά ιδρύματα: Alpha Bank, Bank of America Merrill Lynch, Emporiki Bank, ING Groep NV και Societe Generale SA.

Σημειώνεται ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας είναι "A2" από την Moody΄s Investors Service Inc., "BBB+" από την Standard & Poor΄s Corp. και "BBB+" από την Fitch Ratings.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου