Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

«Δεν πάει άλλο» με το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας, λέει η Νέα Δημοκρατία

Το πρόβλημα της δημόσιας ασφάλειας προσλαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος. «Δεν πάει άλλο» είπε και τόνισε ότι «ο υπουργός δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο». ΄

Για κατάρρευση του συστήματος δημόσιας ασφάλειας έκανε λόγο και ο Νίκος Δένδιας, υπεύθυνος
του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη.

«Τραγική» κατάσταση

Αναφερόμενος στη φονική έκρηξη στα Πατήσια, ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την βαθύτατη θλίψη του κόμματος για το θάνατο του 15χρονου Αφγανού.

«Οι συμβολισμοί κι οι μοιραίες συμπτώσεις ξεπερνούν τα όρια του τραγικού» δήλωσε και σημείωσε δε ότι σε ελάχιστη απόσταση από το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας δολοφονική επίθεση εναντίον ενός 55χρονου πράκτορα του ΟΠΑΠ, καθώς και ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

Τόνισε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι άμεσα και ότι η ΝΔ έχει σταθεί με σοβαρότητα δίπλα στον αρμόδιο υπουργό. «Οφείλει να γνωρίζει κι ο υπουργός ότι δεν μπορεί να είναι στο πολιτικό απυρόβλητο» τόνισε και είπε πως «δεν πάει άλλο».

Δήλωσε επίσης ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε μιλήσει απερίσκεπτα για πρωτεύουσα που γίνεται Καμπούλ. Σήμερα, επί υπουργίας του, μια οικογένεια Αφγανών βρήκε το θάνατο σε μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα όπως η Αθήνα.

«Θα του υποδείξουμε να αφήσει τις δηλώσεις και τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να εστιάσει την προσοχή του στο έργο του» κατέληξε.

«Κατάρρευση»

«Το συνολικό σύστημα δημόσιας ασφάλειας στη χώρα έχει πλέον καταρρεύσει» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας, υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ.

«Από τη μία, τυφλά τρομοκρατικά χτυπήματα, από την άλλη, εγκλήματα βίας, καλπάζουσα μικρή και μεσαία εγκληματικότητα, αθρόα εισροή λαθρομεταναστών, πλήρης απαξίωση του Λιμενικού Σώματος. Όλα αυτά, δημιουργούν ένα πλαίσιο, που απειλεί το μοντέλο ζωής του Έλληνα»

Ο κ. Δένδιας επέκρινε προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό λέγοντας ότι «είναι επιτέλους ώρα, ο κ. Χρυσοχοΐδης, να λάβει τα μέτρα που πρέπει, να ακούσει τον κοινωνικό παλμό και να αντιδράσει. Αλλιώς, η ευθύνη βαρύνει απολύτως και μόνο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου