Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Κατεβάστε σε ένα δευτερόλεπτο ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου

Η αμερικανική εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Cisco ανακοίνωσε ότι έχει σχεδιαστεί ένα router 12 φορές πιο ισχυρό από τους ανταγωνιστές της, που θα επιτρέπει συνδέσεις με το Διαδίκτυο τόσο γρήγορες που θα είναι δυνατό να κατεβάσετε σε ένα δευτερόλεπτο ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του Κογκρέσου.

Το CRS-3 διαθέτει δυναμικότητα μεταφοράς έως και 322 terabits ανά δευτερόλεπτο, ή 322.000 δισεκατομμύρια bits ανά δευτερόλεπτο.

Η νέα αυτή συσκευή, με κωδικό όνομα SRC-3 έχει σχεδιαστεί για να χρησιμεύσει ως βάση του Internet της νέας γενιάς, όπου θα υπάρξει υπερανάπτυξη της μετάδοσης βίντεο.

Αυτό σημαίνει, ότι θα έχει τη δυνατότητα να επιτρέψει σε όλους τους κινέζους να έχουν ταυτόχρονα βίντεο-διάσκεψη.

Η Cisco τόνισε πως η αμερικανική τηλεφωνική εταιρεία ΑΤ&Τα ήδη έχει δοκιμάσει τη συσκευή, με κόστος ανά τεμάχιο 90.000 δολάρια, στα πλαίσια ενός πειραματικού ελέγχου ενός dorsal 100 gigabit μεταξύ της Νέας Ορλεάνης και του Μαϊάμι. Το dorsal είναι το κεντρικό τμήμα του τηλεπικοινωνιακού δικτύου, που επιτρέπει τη διασύνδεση μεταξύ των μικρότερων δικτύων.

Η πρωτοβουλία αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση προ μηνός από τον ιντερνετικό γίγαντα Google της πρόθεσής του να καταστεί πρωτοπόρος στην πλοήγηση σε μεγάλες ταχύτητες, εγκαθιστώντας μέσα στους επόμενους μήνες ακόμη πιο γρήγορα δίκτυα από αυτά που χρησιμοποιούνται σήμερα από τους περισσότερους Αμερικανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου