Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Ταξίδια στο Διάστημα..


Πρόσφατα η αμερικανική εταιρεία Virgin Galactic δήλωσε ότι θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δοκιμαστική λειτουργία του διαστημοπλοίου VSS για τουριστικά ταξίδια στο διάστημα. Η πτήση θα διαρκεί 2 ώρες 54 λεπτά. Για την οριστικοποίηση της δοκιμής ανυπομονούνε περισσότεροι από 300 πελάτες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσει ο καθένας 200 χιλιάδες δολάρια για λίγα λεπτά βαρύτητας.

Το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος για επανδρωμένες πτήσεις ήταν διπλάσιο από το SpaceShipOne (VSS). Το 2004, το Ansari X Prize σε διαγωνισμό βραβεύτηκε με 10 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα αυτό είναι πρωτοπόρος στο Μουσείο Εθνικού Αέρα και Διαστήματος του Smithsonian Institution.

Και τον Δεκέμβριο του 2009 σε μια τελετή που ονομάζεται «η παγκόσμια πρεμιέρα μιας νέας εποχής στην ιστορία της αεροδιαστημικής," στην Καλιφόρνια εισήχθη για πρώτη φορά στο κοινό πλοίο VSS Enterprise, το οποίο ανήκει σε μια κατηγορία συσκευών που δημιουργήθηκε με βάση την πρωτοποριακή SpaceShipOne τεχνολογία. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κυβερνήτης Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, καθώς και πολλοί επισκέπτες και μελλοντικοί επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου