Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Σκότωσαν 321 πολίτες μέσα σε τέσσερεις ημέρες

Σύμφωνα με την οργάνωση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch, τo ένοπλο κίνημα αντίστασης της Ουγκάντα Lord's Resistance Army σκότωσε 321 πολίτες μέσα σε τέσσερεις ημέρες στο βορειοδυτικό Κονγκό στα τέλη του 2009.

Μάλιστα στην ιστοσελίδα του BBC αναφέρεται ότι οι αρχηγοί του κινήματος ισχυρίζονται ότι αγωνίζονται για την εγκαθίδρυση της θεοκρατίας στην Ουγκάντα βάσει των δέκα εντολών της Βίβλου αλλά όπως φαίνεται κάθε άλλο παρά αυτό πράτουν.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση της εν λόγω οργάνωσης, οι δολοφονίες των πολιτών έγιναν μεταξύ 14 και 17 Δεκεμβρίου στην περιοχή Μακόμπο αλλά δεν είχαν ανακοινωθεί έως τώρα.

Επικαλούμενη μαρτυρίες πολιτών –ενηλίκων αλλά και μικρών παιδιών- που κατάφεραν να ξεφύγουν από τους αντάρτες η οργάνωση καταγγέλλει βιαιότητες και πολλαπλά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Τα Ηνωμένα Έθνη φαίνεται πως είχαν υποψίες για μια πιθανή επίθεση που θα γινόταν κοντά στα Χριστούγεννα, και για την αποτροπή αυτής είχαν στείλει βοήθεια στις γύρω περιοχές αλλά όχι στις απομονωμένες περιοχές όπου και εν τέλει χτύπησαν.

Στην περιοχή ο φόβος είναι ακόμα έκδηλος και για αυτό γίνονται συχνά περιπολίες.

Μάλιστα, το ίδιο κίνημα προχώρησε στην απαγωγή 250 πολιτών μεταξύ των οποίων ήταν και 80 παιδιά με σκοπό να ενταχθούν μετά από κατάλληλη εκπαίδευση στις τάξεις του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σημειώνεται δε ότι πριν δύο χρόνια, το 2008, το ίδιο ανταρτικό κίνημα καταγγέλθηκε ότι σκότωσε 1200 πολίτες και απήγαγε τουλάχιστον άλλους τόσους στο βορειοδυτικό Κονγκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου