Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Ένοχος κρίθηκε ο Πακιστανός κατηγορούμενος για τις αιματηρές επιθέσεις στο Μουμπάι

Ινδικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ένοχο έναν Πακιστανό για συμμετοχή στις αιματηρές επιθέσεις του 2008 στο Μουμπάι.

Σε βάρος του Μοχάμαντ Ατζμάλ Κάσαμπ, μοναδικού επιζώντα από τους ενόπλους που πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, είχαν απαγγελθεί 86 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων οι κατηγορίες του φόνου και των πολεμικών ενεργειών εναντίον της Ινδίας.

«Κριθήκατε ένοχος για πράξεις πολέμου εναντίον της Ινδίας, για το φόνο ανθρώπων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, για το φόνο δημοσίων υπαλλήλων και επειδή βοηθήσατε τους εννέα άλλους τρομοκράτες», δήλωσε ο δικαστής Μ. Λ. Ταχαλιγιάνι ανακοινώνοντας την ετυμηγορία.

Τουλάχιστον 166 άνθρωποι σκοτώθηκαν από 10 πακιστανούς ενόπλους στις τρεις ημέρες που διήρκεσε η επίθεση στο Μουμπάι. Ο 22χρονος Κάσαμπ κρίθηκε ένοχος και για τις 86 κατηγορίες. Δύο Ινδοί κατηγορούμενοι, ο Φαχίμ Ανσάρι και ο Σαμπαουντίν Άχμεντ, που κατηγορούνταν για συνωμοσία, αθωώθηκαν λόγω ανεπαρκών αποδείξεων. Το ειδικό δικαστήριο εξέτασε καταθέσεις 658 μαρτύρων και στοιχεία που περιλαμβάνονταν σε 3.200 σελίδες.

Ινδία: Μήνυμα προς το Πακιστάν η ετυμηγορία

Η περί ενοχής ετυμηγορία σε βάρος ενός πακιστανού υπηκόου για τις επιθέσεις στο Μουμπάι 2008,που ανακοινώθηκε, είναι ένα μήνυμα προς το Ισλαμαμπάντ ότι «δεν πρέπει να εξάγει την τρομοκρατία στην Ινδία», δήλωσε σήμερα ο ινδός υπουργός Εσωτερικών Παλανιαπάν Τσινταμπαράμ.

«Η κρίση από μόνη της είναι ένα μήνυμα προς το Πακιστάν ότι δεν πρέπει να εξάγει την τρομοκρατία στην Ινδία», ανέφερε ο υπουργός προς τους δημοσιογράφους ύστερα από την ανακοίνωση της ετυμηγορίας σε βάρος του 22χρονου Μοχαμάντ Ατζμάλ Κασάμπ, που κρίθηκε ένοχος για τις επιθέσεις κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι και περίπου 300 τραυματίστηκαν.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε επίσης ότι η διαδικασία ήταν μία επιτυχία για το δικαστικό σύστημα της Ινδίας και απέδειξε ότι η Ινδία είναι μία ευνομούμενη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου