Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κατά της αύξησης των φόρων στα καύσιμα οι βενζινοπώλες

Έντονες διαμαρτυρίες από τους βενζινοπώλες προκαλεί η αύξηση των φόρων στα καύσιμα η οποία και σύμφωνα με τις Ομοσπονδίες του κλάδου ισχύει από σήμερα το πρωί για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, ενώ ο ΦΠΑ θα αυξηθεί από 1ης Ιουλίου.

Σε σχετική εγκύκλιο προς τα μέλη της, η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος αναφέρει ότι «η κατάσταση βαίνει από το κακό στο χειρότερο, τα μέτρα που λαμβάνονται πλήττουν εμάς και όλες τις επαγγελματικές τάξεις, μαζί και τους καταναλωτές και τους εργαζόμενους» και καλεί τους βενζινοπώλες σε ετοιμότητα για να υπερασπιστούν την επιβίωση του πρατηρίου.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων «καταγγέλλει τη μεγάλη ευκολία με την οποία η κυβέρνηση προχώρησε για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών σε αύξηση των φόρων που επιβαρύνουν τα καύσιμα, χωρίς την ίδια στιγμή να γίνεται τίποτα για την πάταξη της παράνομης διακίνησης από την οποία το Δημόσιο, με συντηρητικούς υπολογισμούς, χάνει περισσότερα από 800 εκατ. ευρώ το χρόνο». Η ΠΟΠΕΚ αναφέρει ότι σωρευτικά, μαζί με τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν χθες, η μέση τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνθηκε λόγω φορολογίας κατά 55 λεπτά το λίτρο και χαρακτηρίζει υποκριτικό το ενδιαφέρον των κυβερνήσεων για την επιβάρυνση των καταναλωτών από τις αυξήσεις στα καύσιμα.

Η Ομοσπονδία τονίζει ακόμη ότι ο όγκος πωλήσεων στα πρατήρια έχει μειωθεί πάνω από 15 %, και θα μειωθεί περαιτέρω με τις αναμενόμενες αυξήσεις, καθώς πολλοί καταναλωτές έχουν κλειδώσει τα αυτοκίνητά τους γιατί αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα κίνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου