Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Διάρρηξη σε τράπεζα, σε διαθεσιμότητα 3 αστυνομικοί

Ανενόχλητοι διέφυγαν οι άγνωστοι δράστες που αφαίρεσαν 350.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο και το μηχάνημα αυτόματης ταμειακής ανάληψης από το υποκατάστημα Σοφάδων της ΑΤΕBank στην Καρδίτσα.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τρεις αστυνομικοί του αστυνομικού τμήματος Σοφάδων, σε βάρος των οποίων διατάχθηκε ένορκη διοικητική έρευνα, καθώς θεωρήθηκε ότι δεν αντιμετώπισαν το συμβάν με τη δέουσα προσοχή.

Αναλυτικότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, οι δράστες εισχώρησαν το χώρο από το πίσω παράθυρο της τράπεζας, που δεν είχε προστατευτικά κάγκελα, αφού εξουδετέρωσαν τα ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και έκοψαν τις τηλεφωνικές γραμμές.Ακολούθως διέρρηξαν με τροχό το χρηματοκιβώτιο στον χώρο των ταμείων και το πίσω μέρος του ΑΤΜ εντός του καταστήματος και διέφυγαν από πόρτα του υπογείου σπάζοντας την κλειδαριά της.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης Καρδίτσας αν και το σύστημα ενημέρωσης ήχησε στο ΑΤ Σοφάδων με την ένδειξη ότι υπάρχει βλάβη στις τηλεφωνικές γραμμές της ΑΤΕ ο αρμόδιος αστυνομικός δεν έδωσε τη δέουσα σημασία, δεν μετέβη στο χώρο για επιτόπου έλεγχο, ούτε ενημέρωσε τους περιπολούντες στην περιοχή δύο αστυνομικούς του τμήματος Σοφάδων,

Κατόπιν τούτου οι τρεις αστυνομικοί ετέθησαν σε διαθεσιμότητα. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας.

zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου