Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Συνάντηση Μ. Αμπάς με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς θα συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ Τζορτζ Μίτσελ την Παρασκευή στην Ραμάλα της Δυτικής Όχθης, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνιων, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος παλαιστίνιος διαπραγματευτής, Σαέμπ Ερεκάτ.

«Ο πρόεδρος Αμπάς, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στο εξωτερικό θα συναντήσει τον κ. Μίτσελ την Παρασκευή» ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σαέμπ Ερεκάτ. «Ο κ. Μίτσελ αναμένεται να φτάσει στην περιοχή για συνομιλίες στο τέλος της εβδομάδας» δήλωσε από την πλευρά του ο Φίλιπ Κρόουλι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι θα συναντηθεί με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στην Ουάσιγκτον αυτόν τον μήνα. Σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα στην εφημερίδα Al-Ayyam,ο παλαιστίνιος πρόεδρος ανέφερε ότι ο Ομπάμα έχει δεσμευθεί να μην επιτρέψει «κανένα προκλητικό μέτρο από καμία πλευρά», ενώ ο κ. Αμπάς πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα «διαρκέσουν τέσσερις μήνες».

Ο κ. Αμπάς σημείωσε ακόμη ότι ο αμερικανός πρόεδρος τον κάλεσε στην Ουάσιγκτον αργότερα μέσα στον μήνα «σε μία προσπάθεια ώθησης της ειρηνευτικής διαδικασίας προς τα εμπρός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου