Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΕ ΓΙΩΡΓΟ: " ΑΝΟΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ !"..


ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ ΑΠΟΤΑΞΟΥ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ… !

Κι ενώ όλες οι σημαντικές και μεγάλες δυτικές οικονομίες, όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία κτλ, πωλούν σωρηδόν τα κρατικά τους ομόλογα στους Κινέζους.
Κι ενώ η Κίνα είναι η μόνη παγκόσμια οικονομική ανερχόμενη δύναμη σήμερα που διαθέτει αποθεματικά κεφάλαια ύψους 2,5 τρις δολάρια.
Κι ενώ μέχρι τώρα οι Κινέζοι δεν θέτουν «πολιτικούς» όρους για συνεργασίες που επιδιώκουν, αλλά αμιγώς και καθαρά οικονομικούς (προς το παρόν;).
Κι ενώ μια ενδεχόμενη οικονομική συνεργασία με την Κίνα, την ισχυρή οικονομική δύναμη που «κατ’ εντολή» έξωθεν αγνοούμε, θα ωφελούσε πολλαπλώς το δανεισμό μας και θα εκτόνωνε τα υψηλά επιτόκια δανεισμού.

Εμείς επιλέξαμε να «κάψουμε» τη δυνατότητα αυτή συνεργασίας με την Κίνα, ευθύς εξαρχής, σε βαθμό που υποπτευόμαστε ότι το «κάψιμο» αυτό μόνον επί τούτου θα μπορούσε να γίνει, με σκοπό την περαιτέρω υποταγή μας στην Ευρώπη. Μόνον έτσι θα μπορούσε η κάθε ελληνική κυβέρνηση να επιβάλει τα αναγκαία κι επώδυνα μέτρα στο δημόσιο και την κοινωνία. Άλλωστε, παρά το γεγονός ότι οι μεγάλοι και ισχυροί συναλλάσσονται με την Κίνα, πωλώντας τους τα ομόλογά τους, σε εμάς αυτό «απαγορεύεται» για λόγους που μόνο τα ξένα συμφέροντα υπηρετούν.

Θα τολμήσει ο Παπανδρέου να τους δει όλους στα ίσα και να πράξει αυτά που είναι απαραίτητα για τη χώρα; Θα μπορέσει να αγνοήσει τα συμφέροντα των Ευρωπαίων, των ΗΠΑ και των ισχυρών ξένων τραπεζών και να συναλλαχθεί με την Κίνα επ’ ωφελεία της Ελλάδας;

Η Κινέζοι είναι εδώ και μας περιμένουν !
(κατά το «Ανοίξαμε και σας περιμένουμε»!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου