Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΙ Η Ε. Ε. ΑΠΑΙΤΕΙ : " ΡΙΧΤΕ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ! ".


Η ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ… τα «δύσκολα» μέτρα, η Επανάσταση των λαών και το «Ρίχτε Αίμα στην Αρένα» . (Μετά την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία.. και η Ιταλία στο «στόχαστρο».)

Η δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας είναι πλέον τέτοια που οι πολιτικοί ηγήτορες του τόπου, ανεξαρτήτως κομματικών σχηματισμών με πρώτο τον Πρωθυπουργό, μιλούν ανοιχτά για «επικυριαρχία» της Ε. Ε. στην Ελλάδα. Μια τέτοια εξέλιξη δεν θα έπρεπε, όμως, να ξαφνιάζει τους Έλληνες πολιτικούς αφού, αυτοί οι ίδιοι, υπέγραψαν όλες εκείνες τις Συνθήκες και συμφωνίες της Ε. Ε. που δίνει το δικαίωμα παρέμβασης σε ένα κράτος μέλος όταν δεν τηρούνται οι όροι του Συμφώνου Σταθερότητας.

Η «έκπληξη», μάλιστα των πολιτικών, η οποία φαίνεται με τον πιο «τραγικό» τρόπο στις δημόσιες εμφανίσεις τους, τους κατατάσσει σε υποψηφίους ηθοποιούς για Όσκαρ εφόσον η γνώση, εκ των προτέρων, των όρων των Συνθηκών τους αφαιρεί το δικαίωμα αυτό, της «εκπλήξεως» !

Η ένταση με την οποία θα ακολουθήσουν τα «μέτρα» δημοσιονομικής εξυγίανσης από τις Βρυξέλλες προς την Αθήνα σε περίπτωση, που από τον προσεχή Μάιο ήδη, ο Παπανδρέου αποτύχει να εφαρμόσει επιτυχώς το Σχέδιο Σταθερότητας που υπέβαλε και εγκρίθηκε, θα είναι τέτοιου μεγέθους που πραγματικά θα γίνουμε το «πειραματόζωο» της Ένωσης.

Τα περιθώρια είναι εξαιρετικά λιγοστά μα οι λύσεις είναι και παραμένουν πρωτίστως πολιτικές. Η Ελληνική κοινωνία δύσκολα θα αντέξει και θα αποδεχθεί μέτρα που θα κατεβάσουν περαιτέρω, το ήδη χαμηλό, βιοτικό επίπεδο της Ελληνικής οικογένειας και ειδικά στην επαρχία. Η μόνη «παρέμβαση» που μπορεί να γίνει και σωστά επιβάλλεται έχει να κάνει με τους τεράστιους μισθούς που παίρνουν δημόσιοι υπάλληλοι που ουσιαστικά είναι άεργοι και κοροϊδεύουν τον κόσμο.

Αυτό φοβούνται, περισσότερο απ’ όλα, οι Ευρωπαίοι.. μήπως δεν «αντέξει» ο Έλληνας και έχουμε ταραχές και διαδηλώσεις σε καθημερινή βάση, κάτι που θα «ξυπνήσει» και τους Ευρωπαϊκούς λαούς και από «ταραχές» το πράμα λάβει διαστάσεις Επανάστασης.

Και στη Γαλλία και την Αγγλία οι λαοί, όταν επαναστατούν, δεν είναι τόσο «πολιτισμένοι» όπως οι Έλληνες.. τους Βασιλιάδες και τους πολιτικούς τους «παίρνουν» το κεφάλι.. ! Δεν θα ήταν και τόσο «κακό» λοιπόν κι εδώ στην Ελλάδα να υιοθετήσουμε κάποιες από τις πολιτικές κι επαναστατικές συνήθειες των Αγγλογάλλων..

Για να εξορκιστεί μάλιστα το λαϊκό αίσθημα, το οποίο καιρό τώρα «προετοιμάζεται» για επώδυνα μέτρα, μια πολιτική λύση θα ήταν να πληρώσουν κάποιοι ισχυροί, πολιτικοί, επιχειρηματίες και όσοι «βρεθεί» ότι φταίνε για αυτή την κατάστασή μας. Η Εξεταστική Επιτροπή για την Οικονομία θα είναι μόνον η αρχή.. Αυτό ζήτησε και Ευρωπαίος ομόλογος του κ. Παπακωνσταντίνου σε κατ’ ιδίαν συζήτησή τους. Να μπουν «κάποιοι» φυλακή.


Μετά την Ελλάδα, την Πορτογαλία και ίσως την Ισπανία, σειρά έχει και η Ιταλία που, όπως λέει και το ρητό "una ratsa, una fatsa", έχει τα ίδια δημοσιονομικά και προβλήματα διαφθοράς με εμάς..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου