Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Η ΕΕ χαιρέτισε τις αποκαλύψεις της Google περί λογοκρισίας

Τη δημιουργία της ιστοσελίδας από την Google, στην οποία αποκαλύπτονται να αιτήματα των κυβερνήσεων για την αφαίρεση ή τη λογοκρισία περιεχομένων που έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, χαιρέτισε χθες Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Το κοινό έχει το δικαίωμα να γνωρίζει αυτό που οι κυβερνήσεις ζητούν να αποσυρθεί από το Διαδίκτυο», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας, Θόρμπγιορν Γιάκλαντ. Σε ανακοίνωση του, κάλεσε τις κυβερνήσεις να μην φιλτράρουν τα περιεχόμενα που δημοσιεύονται, με την προϋπόθεση να σέβονται την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των άλλων, καθώς και να προστατεύουν τις ευάλωτες ομάδες και τα παιδιά.

Η Google δημιούργησε χθες μία ιστοσελίδα που αποκαλύπτει τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει οι κυβερνήσεις προς τον αμερικανικό «κολοσσό», προκειμένου να λογοκρίνουν στοιχεία που τις αφορούν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βραζιλία, καθώς έχει απαιτήσει την απόσυρση δεδομένων με 291 αιτήματα από τις αρχές Ιουλίου μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του 2009. Η Γερμανία κατέχει τη δεύτερη θέση (188 αιτήματα), ενώ ακολουθούν η Ινδία (142 αιτήματα), οι ΗΠΑ (123 αιτήματα). Στις τελευταίες θέσεις της λίστας βρίσκεται η Γαλλία με λιγότερα από δέκα αιτήματα για απόσυρση δεδομένων από το διαδίκτυο.

Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου