Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Γ. Παπανδρέου: «ΔΝΤ ή χρεοκοπία»

Στο πρόβλημα του δανεισμού και στην δυσχερή θέση που έχει βρεθεί η Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, κατά την ομιλία του στη συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Μπροστά στο τρομακτικό έλλειμμα και χρέος της η Ελλάδα δεν είχε καμία διέξοδο, παρά τη δήλωση χρεοκοπίας. Τώρα έχουμε τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης, ο οποίος θα διαθέσει φέτος πάνω από 30 δισ. ευρώ», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα ήταν υποχρεωμένη να κηρύξει παύση πληρωμών και να δηλώσει αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων», ξεκαθάρισε και πρόσθεσε «δεν είναι ώρα ούτε για παραπληροφόρηση, ούτε για πανικό, αλλά ώρα να μπούμε όλοι επί τω έργω και να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές».

Τέλος, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε την άρση του καμποτάζ για την κρουαζιέρα μέχρι το τέλος Μαΐου, ενώ ανακοίνωσε την κατάργηση όλων των τελών αεροδρομίων για τη θερινή περίοδο, με εξαίρεση το «Ελευθέριος Βενιζέλος», την απελευθέρωση της αγοράς επίγειας εξυπηρέτησης των αεροδρομίων, πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών ξενοδοχειακών μονάδων με χρηματοδότηση από το «πράσινο» ταμείο και δραστικές μειώσεις στο κόστος απόκτησης βίζας για τουρίστες που προέρχονται από χώρες της ανατολικής Ευρώπης.

HBnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου