Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Βρετανία: Αναθεώρηση της αμυντικής στρατηγικής

Την ανάγκη ριζικής αναθεώρησης της βρετανικής αμυντικής στρατηγικής επεσήμανε μια έρευνα του Ινστιτούτου Royal United Services Institute (RUSI).

Η εν λόγω έρευνα θεωρείται ότι αντανακλά την ανησυχία για τις απαιτούμενες μειώσεις των δημοσίων δαπανών και τα υψηλά κόστη των στρατιωτικών αποστολών στο εξωτερικό.

Ο προϋπολογισμός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, που ανέρχεται στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια για το 2010-2011, αναμένεται να υποστεί σημαντικές μειώσεις μετά τις γενικές εκλογές της 6ης Μαΐου, καθώς οι πολιτικοί υπόσχονται περικοπές δαπανών για να μειωθεί το έλλειμμα ρεκόρ. Ωστόσο, έως τώρα, οι πολιτικοί αναφέρουν ελάχιστες λεπτομέρειες για το πως θα κατανεμηθούν οι μειώσεις των δαπανών.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.024 άτομα και σε ποσοστό 88%, οι Βρετανοί εξέφρασαν την άποψη ότι η χώρα τους θα πρέπει να επανεξετάσει τον ρόλο της στη διεθνή σκηνή.

Οι αρχηγοί των τριών μεγαλυτέρων κομμάτων της Βρετανία θα πάρουν μέρος σε τηλεοπτική αναμέτρηση για θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής, την Πέμπτη. Μεταξύ του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος και των συντηρητικών της αντιπολίτευσης υπάρχουν μικρές διαφορές για τα θέματα αυτά.

Ωστόσο οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, που ορισμένες δημοσκοπήσεις τους φέρνουν δεύτερους σε δημοτικότητα, αντιτίθενται στα σχέδια για δαπάνες αρκετών δισεκατομμυρίων λιρών.
 
zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου