Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Υποβαθμίζει η Moodys την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας

Εξετάζει και το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης.

H εκτίμηση της Moody's Investors Service ότι «υπάρχει σημαντικός κίνδυνος να σταθεροποιηθεί το χρέος μόνον σε υψηλότερα και πιο ακριβά επίπεδα από ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί», οδήγησε, σήμερα, τον διεθνή οίκο αξιολόγησης να υποβαθμίσει την αξιολόγηση των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε A3 από Α2, προηγουμένως. Παράλληλα, η Moody's τοποθέτησε την αξιολόγηση των ελληνικών κυβερνητικών ομολόγων σε καθεστώς επιτήρησης για πιθανή νέα υποβάθμιση.

«Αν και η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται ότι είναι εντός - ή και να προηγείται - του χρονοδιαγράμματος ως προς την υλοποίηση των μέτρων που έχει περιγράψει στο πλαίσιο του Συμφώνου Σταθερότητας, το αντίξοο μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον καθιστά σημαντικά δύσκολη τη διαρκή προσήλωση στο πρόγραμμα», επισημαίνει η επικεφαλής αναλύτρια για την Ελλάδα στη Moody's κ. Σάρα Κάρλσον.

«Δεν είναι πιθανό να παραμείνει η αξιολόγηση στο A3, εκτός και αν τα μέτρα της κυβέρνησης καταφέρουν να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη στις αγορές και να εξουδετερώσουν τους αντίθετους ανέμους των υψηλών επιτοκίων και της χαμηλής ανάπτυξης που κυριαρχούν σήμερα και οι οποίοι μπορούν τελικά να υπονομεύσουν την ικανότητα της κυβέρνησης να μειώσει με βιώσιμο τρόπο τα επίπεδα του χρέους», καταλήγει η κ. Κάρλσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου