Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τί έδειξε η βαλλιστική για ΕΑ

Μετά την ολοκλήρωση της βαλλιστικής εξέτασης στα τρία πιστόλια που βρέθηκαν στη γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα" δεν προκύπτει χρήση τους σε τρομοκρατικές ενέργειες, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλες πράξεις του κοινού ποινικού δικαίου. Σε κάθε περίπτωση οι έρευνες συνεχίζονται από τα εργαστήρια της αστυνομίας. Τα τρία όπλα είχαν βρεθεί μαζί με τον υπόλοιπο οπλισμό του "Επαναστατικού Αγώνα" στο διαμέρισμα της Οδού Αιγίνης 8, στην Κυψέλη. Πρόκειται για δύο Zastava των 9 χιλιοστών, που όπως προκύπτει από τους αριθμούς και τα άλλα στοιχεία, είναι γιουγκοσλαβικής προέλευσης και ένα Browning διαμετρήματος 22 χιλιοστών, άγνωστης προέλευσης. Στο μεταξύ σε νέα βαλλιστική εξέταση θα υποβληθούν τα δύο Καλάσνικοφ που βρέθηκαν στη γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη. Η νέα βαλλιστική θα γίνει προκειμένου να εξακριβωθεί αν πρόκειται για τα ίδια όπλα με τα οποία γίνονταν οι βολές στο αυτοσχέδιο πεδίο βολής σε ερημική περιοχή του Υμηττού, περίπου 20 χλμ από το Κορωπί.

Όπως διαπιστώθηκε, τα δύο καλάσνικοφ και το ΜΡ-5 χρησιμοποιήθηκαν στην ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών διμοιρίας των Μ.Α.Τ., που επέβαιναν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδί. Το ένα από τα καλάσνικοφ μαζί με το ΜΡ-5 χρησιμοποιήθηκαν και στην ένοπλη επίθεση κατά τριών αστυνομικών διμοιρίας των Μ.Α.Τ., οι οποίοι εκτελούσαν καθήκοντα σκοπού-παρατηρητή στις 5 Ιανουαρίου, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του αστυφύλακα Αδαμάντιου Μαντζούνη.

Παράλληλα στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας μεταφέρονται κι άλλα ευρήματα από το διαμέρισμα επί της οδού Αιγίνης 8 και Ύδρας στην Κυψέλη, ενώ η Αστυνομία επιδιώκει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τουλάχιστον τέσσερα ακόμα άτομα , βάσει στοιχείων που έχει ήδη αποστείλει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Εισαγγελία Αθηνών.

Thebest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου