Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Μετά την έγκριση της ΕΕΤΤ η αναβάθμιση στις ταχύτητες ADSL του ΟΤΕ

Ξεκίνησε από σήμερα η διαδικασία της νέα αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης του ευρυζωνικού Internet του ΟΤΕ, σε όλη την Ελλάδα. Ουσιαστικά, πρόκειται για την πέμπτη μέσα στα τελευταία χρόνια αύξηση των ταχυτήτων του ADSL στην οποία προβαίνει ο Οργανισμός, χωρίς να μεταβάλλει την μηνιαία χρέωση των συνδρομητών.

Οπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, μαζί με την αναβάθμιση των ταχυτήτων, ο ΟΤΕ θα προβεί και σε αναβάθμιση του δικτύου, ώστε να μπορεί να «σηκώσει» τις αυξημένες απαιτήσεις των χρηστών σε bandwidth.

Οπως διευκρινίζεται από τον ΟΤΕ, με την αναβάθμιση αυτή οι πελάτες στα 8 Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24 Mbps, ενώ όσοι έχουν 2 Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload στα 512 Kbps, χωρίς ουδεμία επιβάρυνση. Όσοι διέθεταν ήδη την υψηλότερη ταχύτητα έως 24Mbps, χρεώνονται με χαμηλότερες τιμές και συγκεκριμένα με το τιμολόγιο που ίσχυε μέχρι τώρα για την ταχύτυητα που καταργείται, δηλαδή των 8 Μbps, το οποίο ανέρχεται σε 22,88 ευρώ ανά μήνα, φθηνότερα κατά 5,5 ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι αναβαθμίσεις αφορούν όλους τους πελάτες, νέους και υφιστάμενους, λιανικής και χονδρικής, οικιακούς και επιχειρησιακούς. Οι υφιστάμενοι πελάτες πανελλαδικά θα αναβαθμιστούν σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες, στις παραπάνω ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά τους. Με τη νέα αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL, ο ΟΤΕ στοχεύει στην ακόμα πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι το δίκτυο του οργανισμού έχει εγκατεστημένες πάνω από 1,5 εκατ. «πόρτες» ADSL, πανελλάδικά, σε περισσότερα από 1.500 διαφορετικά σημεία πανελλαδικά.

Το Βημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου