Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν σαν Κράτος Δικαίου και έπεται η οικονομική πτώχευση...

Τελικά, μετά από ταξίδια μηνών, πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα και "διεθνοποίηση" του προβλήματος της μικρής Ελλάδας, δεν το γλιτώσαμε το ΔΝΤ...

Κάποιοι προσπαθούνε να μας πείσουν ότι δεν είναι "μπαμπούλας" κι ότι η συμμετοχή του στο μηχανισμό στήριξης θα μας "βοηθήσει" κι από πάνω να ξεπεράσουμε τα χρόνια προβλήματα του Δημοσίου τομέα. Μα αυτό είναι αναμφισβήτητο διότι, όπου έχει πάει το ΔΝΤ οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, η φτώχεια και η ανέχεια, επισκέφθηκαν τις χώρες αυτές.

Θα είμαστε και τυπικά η πρώτη δυτική χώρα που πάει στο Διεθνή αυτό Οργανισμό από τη λήξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου. Και τούτο από μόνο του είναι αρκετά ταπεινωτικό για την Ελλάδα και τους Έλληνες.. Έλληνες που στην μεγάλη τους πλειονότητα δεν ευθύνονται για την κατάντια της  χώρας αλλά, καλούνται να βάλουν "πλάτη" και να πληρώσουν αυτοί τα σπασμένα..

Ο κόσμος άρχισε να εξεγείρεται και να διαμαρτύρεται.. Απεργίες, διαδηλώσεις και ωσονούπω εξεγέρσεις.. και τούτο για έναν απλό λόγο..

Ο Έλληνας αισθάνεται προδομένος.. του πλήγωσαν το φιλότιμό του κι αυτό είναι το χειρότερο όλων..

Αν ο Παπανδρέου, όμως, έστελνε τους κλέφτες πολιτικούς φυλακή και αισθανόταν ο Έλληνας ότι υπάρχει Δικαιοσύνη κι ότι δε "βάζει πλάτη" σαν μαλάκας τότε, θα τον στηρίξει, θα τον στήριζε και θα ένιωθε ότι συνεισφέρει κι αυτός δίκαια στην αναστύλωση της Ελλάδας.. 

Γι' αυτό έναν είναι σίγουρο.. Δυστυχώς, επτωχεύσαμεν σαν Κράτος Δικαίου.. κι απο εκεί όλα τ' άλλα έπονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου