Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

«Μερικές ημέρες ακόμη» θα διαρκέσουν οι συζητήσεις με την Ελλάδα, λέει ο Ντ.Στρος-Καν

Οι συζητήσεις των αξιωματούχων του ΔΝΤ με τις ελληνικές Αρχές θα διαρκέσουν «μερικές ημέρες ακόμη», όπως ανέφερε ο επικεφαλής του Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Πέμπτη, ο Ντ.Στρος-Καν τόνισε ότι το ΔΝΤ διαθέτει τα απαραίτητα στοιχεία για το σχέδιο στήριξης στην Ελλάδα και συνεργάζεται καλά με την ΕΕ στο ζητημα.

«Δεν υπάρχει μαγική λύση για να μπορέσει να λυθεί με ένα εύκολο τρόπο» το ελληνικό πρόβλημα, είπε χαρακτηριστικά, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

Το ΔΝΤ, συνέχισε, έχει όμως όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το σχέδιο βοήθειας στην Ελλάδα, γεγονός που αποτελεί «στέρεα βάση πάνω στην οποία θα χτίσουμε το πρόγραμμά μας».

Την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ για την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ.

«Γίνετε πιο ανταγωνιστικοί» λέει ο Ρουμπινί

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο το έλλειμμα του προϋπολογισμού. Είναι πολύ μεγαλύτερο. Υπάρχει πρόβλημα ανάπτυξης και η χώρα δεν είναι ανταγωνιστική» ανέφερε ο οικονομολόγος Νουριέλ Ρουμπίνι την Τετάρτη, λέγοντας και εκείνος ότι «δεν υπάρχει εύκολη λύση».

«Εάν η Ελλάδα είχε ως παράδειγμα την Τουρκία, δεν θα βίωνε αυτή την κρίση» συνέχισε, μιλώντας στην Ένωση Εξαγωγέων Αυτοκινητοβιομηχανίας της Τουρκίας, που πραγματοποιήθηκε στην Προύσα.

«Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισλανδία» συνέχισε, προσθέτοντας ότι «οι χώρες αυτές, λόγω του ότι δεν είναι ανταγωνιστικές, έχουν χάσει μερίδια των αγορών τους, που έχουν περάσει στην Κίνα και την Τουρκία».

Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου