Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

'Εως και 20 βαθμούς θα πέσει το θερμόμετρο από την Παρασκευή! - Μικρό σε διάρκεια αλλά ισχυρό το κύμα κακοκαιρίας

Μπορεί σήμερα το θερμόμετρο να δείξει έως και 25 βαθμούς σε πολλές περιοχές της χώρας, ωστόσο αυτό θα αλλάξει ριζικά από την Παρασκευή και μετά!


Η θερμοκρασία θα αρχίσει να πέφτει αισθητά από την Παρασκευή και την Κυριακή το πρωί ακόμα και οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου θα ξυπνήσουν με το θερμόμετρο υπό το μηδέν.

Για παράδειγμα, σήμερα στις 2 το μεσημέρι το θερμόμετρο στα Β. Προάστια θα δείξει έως και 18 βαθμούς.
Το Σάββατο, την ίδια ώρα το θερμομετρο θα δείχνει 3 βαθμούς και την Κυριακή το θερμόμετρο θα πέσει κάτω από το μηδέν! Ακριβώς το ίδιο θα συμβεί και στην Θεσσαλονίκη!

Ειδικότερα στα βόρεια προάστια αλλά και στα βορειοανατολικά από το Σάββατο θα πέφτει χιονόνερο και την Κυριακή χιόνι.

Το χιόνι όμως δεν θα είναι το μοναδικό "ακραίο" καιρικό φαινόμενο αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν στα νότια πελάγη και τα 10 μποφώρ!

Πιο αναλυτικά:

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 10/12/2010 και το Σάββατο 11/12/2010, με τα εντονότερα φαινόμενα να εστιάζονται στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι :

• Ο ισχυρές βροχές και καταιγίδες που το Σάββατο θα περιοριστούν στα ανατολική και νότια χώρα και την Κυριακή κυρίως στο Νότιο Αιγαίο.

• Οι χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινα και κατά τόπους σε πεδινές - παραθαλάσσιες περιοχές. Την Παρασκευή οι χιονοπτώσεις θα εστιάζονται στη Βόρεια και κυρίως στην Κεντρική Ελλάδα, το Σάββατο στην Ανατολική Ελλάδα και στο Αιγαίο, ενώ την Κυριακή θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά και κυρίως στα ορεινά της Κρήτης.

• Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας η οποία σε ορισμένες περιοχές θα είναι της τάξης των 20 βαθμών σε λιγότερες από 48 ώρες.

• Ο ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

• Η επικράτηση πολύ θυελλωδών βόρειων ανέμων με εντάσεις που τοπικά, κυρίως στο Αιγαίο, ενδέχεται να φτάσουν ή να ξεπεράσουν τα 10 μπ.

• Ο πολύ εντονος κυματισμός στα πελάγη που κατά τόπους στις ακτές θα προκαλέσει επικίνδυνες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου