Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Κρατούμενοι φυλακών παράγουν ανακυκλωμένο χαρτί υγείας!

Μία ιδιαίτερη επιχείρηση έχουν στήσει οι κρατούμενοι στις φυλακές της πολιτείας Αϊόβα στην Αμερική.

Οι κρατούμενοι στις φυλακές της Αϊόβα περνούν τον εγλεισμό τους με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο! Παράγουν το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί υγείας για να καλύψουν τις ανάγκες τους και με αυτό τον τρόπο δεν επιβαρύνουν τους φορολογούμενους αφού μαζεόυν αρκετά λεφτά αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν και θέσεις εργασίας.
 
Η διοίκηση των φυλακών πήρε την απόφαση να στηρίξει αυτή την προσπάθεια με στόχο την περικοπή των εξόδων. Ο εκπρόσωπος σωφρονιστικού ιδρύματος , Roger Baysden, δήλωσε στο BBC: "Μπορεί το εν λόγω χαρτί υγείας να μην είναι τόσο μαλακό όπως αυτό του εμπορίου, αλλά είναι κατάλληλο για χρήση".

Οι κρατούμενοι έχουν μετατρέψει τις φυλακή σε κανονική βιομηχανία (Iowa Prison Industries), ενώ διαθέτουν και επίσημη ιστοσελίδα μέσα από την οποία μπορεί κανείς να δει τα προιόντα που φτιάχνουν καθώς η επιχείρηση έχει εξαπλωθεί. Παράγουν εκτός από χαρτί υγείας, ρούχα, παιχνίδια μέχρι και έπιπλα, τα οποία στη συνέχεια τα πουλάνε.
Η διοίκηση των φυλακών υπολογίζει ότι με την εταιρεία αυτή εξοικονομούνται περίπου 100.000 δολάρια και δημιουργούνται 50 νέες θέσεις εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου