Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Μυστηριώδης αθένεια «χτύπησε» την Ουγκάντα

Mετά την επιδημία χολέρας που πλήττει την Αιτή με απολογισμό χιλιάδες νεκρούς, τώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκφράζει φόβους για την μυστηριώδη ασθένεια που έχει χτυπήσει την Ουγκάντα.
Η αρρώστια έχει ήδη προσβάλλει 91 άτομα, από τα οποία 38 εξέπνευσαν.

Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε συνεργασία με τον ΠΟΥ και τις αρχές της Ουγκάντας προσπαθούν να εντοπίσουν την ταυτότητα και την προέλευση της ασθένειας, χωρίς ωστόσο ενθαρρυντικά αποτελέσματα.

Αρχικά υπήρχαν υποψίες πως επρόκειτο για βουβωνική πανώλη, που είχε εμφανιστεί και πάλι στην περιοχή το 2008, αλλά μετά από αναλύσεις οι υποψίες αυτές αποδείχθηκαν αβάσιμες.
«Τα αποτελέσματα από το Φορτ Κόλινς είναι αρνητικά για βουβωνική πανώλη» είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων αξιωματούχος, αναφερόμενος σε δείγματα που εστάλησαν σε ειδικό εργαστήριο στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Η έξαρση της ασθένειας ξεκίνησε από τα βόρεια της χώρας , όπου χτύπησε το καμπανάκι του κινδύνου στις 10 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας της Ουγκάντα.Τα συμπτώματα της μυστηριώδους ασθένειας είναι έντονος πονοκέφαλος, ζάλη, πυρετός, διάρροια και έμετος.Την περιοχή αναμένεται να επισκεφθούν ειδικοί από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Ατλάντα και από τα περιφερειακά γραφεία του ΠΟΥ στο Κονγκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου