Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Οριστική και δίκαιη λύση στο Κυπριακό ζητά η Ντ. Μπακογιάννη

Δηλώσεις της της προέδρου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» στην Τουρκία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
«Η Τουρκία που διαθέτει επιρροή στους Τουρκοκύπριους θα μπορούσε να ενθαρρύνει τον Ντερβίς Έρογλου να υιοθετήσει μια πιο διαλλακτική στάση στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό», είπε η πρόεδρος της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Τουρκία.

Η Ελληνίδα πολιτικός περιέγραψε το Κυπριακό «ως το μεγαλύτερο πρόβλημα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας» και υπογράμμισε τη σημασία μιας οριστικής και δίκαιης λύσης που θα ικανοποιούσε και τις δύο κοινότητες του νησιού.

Το πρακτορείο «Ανατολή» μεταδίδει ότι η κ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της σε ομάδα δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, υπογράμμισε ότι οι Έλληνες, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση, δίνουν σημασία στην Τουρκία, εκτιμώντας την ικανότητά της να ξεπεράσει την κρίση και να προχωρήσει στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι πολλές σημαντικές ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ισπανία έχουν εκχωρήσει ένα μέρος της κυριαρχίας τους στην Ευρώπη χάριν ενός ευρύτερου σκοπού.

«Η Τουρκία θα μπορούσε να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην ήπειρο αν κατανοούσε τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια ανάλογη ιστορική διαδικασία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου