Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα για διάθεση ομολόγων για χρέη νοσοκομείων

Την υπογραφή σύμβασης με την Εθνική Τράπεζα για τη διάθεση ομολόγων προκειμένου να καλυφθούν τα χρέη των νοσοκομείων, που αφορούν το διάστημα 2007-09 και ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Τα ομόλογα θα διατεθούν έως 31/12/10, καθώς οι διαδικασίες προχώρησαν μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Επίσης, υπογράφηκαν από τον υφυπουργό Οικονομικών αποφάσεις για επιχορήγηση του υπουργείου Υγείας με 800 εκατ. ευρώ και του ΙΚΑ και του ΟΓΑ με 350 εκατ. ευρώ, με στόχο να καλυφθούν υποχρεώσεις των νοσοκομείων του 2010.

Για τις 14 Δεκεμβρίου ορίστηκε η συνάντηση του υπουργού Υγείας με τους προμηθευτές για να συζητηθεί η έκπτωσή τους για τις αγορές του 2010, αλλά και για να εξεταστεί το νέο σύστημα προμηθειών με βάση το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο για την υγεία.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Κατ΄ εντολή του υπουργού Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ανδρέα Λοβέρδου, ο υφυπουργός Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μιχάλης Τιμοσίδης ολοκλήρωσε σήμερα με την υπουργό Παιδείας διά Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων και τον υφυπουργό Οικονομικών τη σύμβαση με την Εθνική Τράπεζα (Δ/νων Σύμβουλος) για τη διάθεση των ομολόγων για τα χρέη των νοσοκομείων 2007-9 (ύψους άνω των 5 δισ. ευρώ), που θα διατεθούν έως 31/12/10, μετά την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.»

»Περαιτέρω, υπογράφηκαν από τον υφυπουργό Οικονομικών αποφάσεις για επιχορήγηση του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με 800 εκατ. ευρώ και του Ι.Κ.Α. και του Ο.Γ.Α. με 350 εκατ. ευρώ, με στόχο να καλυφθούν υποχρεώσεις των νοσοκομείων του 2010.

»Ήδη ενημερώθηκαν από τον υφυπουργό Οικονομικών οι Διοικητές των δύο ασφαλιστικών Ταμείων και από το Γενικό Γραμματέα Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Νικόλαο Πολύζο οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών των Νοσοκομείων του ΕΣΥ και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Προμηθευτών Νοσοκομείων του ΕΣΥ.

»Οι τελευταίοι κλήθηκαν για τις 14/12/10 για την τελική για το 2010 συνάντηση με τον υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τόσο για την αιτηθείσα έκπτωσή τους για τις αγορές του 2010, όσο και για το νέο σύστημα προμηθειών, με βάση το νομοσχέδιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου