Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

'Ολι Ρεν: "Eλληνες μου κόψατε την μπάλλα"

- Τα Σαββατοκύριακα χωρίς ποδόσφαιρο του ευρωπαίου επιτρόπου
- Πότε τελείωσε η πένα του
- Γιατί του επιτέθηκε ο Παπαδημούλης
- Τι είπε για τα γαλλικά του Χατζιδάκη


"Παρότι είμαι παλιός ποδοσφαιριστής – παίζω κάθε σαββατοκύριακο – αλλά τελευταία χάνω κάθε προπόνηση και παιχνίδι την Κυριακή γιατί ασχολούμαι με την Ελλάδα…". 

Αυτή ήταν μια από τις στιγμές που καταλάγιασε η ένταση στη συνεδρίαση της επιτροπής ευρωπαϊκών υποθέσεων της Βουλής όπου προσκεκλημένος ήταν ο ευρωπαίος επίτροπος Ολι Ρεν.

Αλλη μια ήταν η κίνηση αβροφροσύνης σε έναν παλιό γνωστό του: "Γνωριζόμαστε χρόνια, μελετήσαμε μαζί γαλλική γλώσσα και ελπίζω εσείς να τα πήγατε καλύτερα", είπε χαριτολογώντας.

Μεσολάβησε η επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή του ΣΥΝ, Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος ενοχλήθηκε γιατί  ο κ. Ρεν άργησε να ξεκινήσει την ομιλία του.
"Αργήσατε 40 λεπτά στο ραντεβού σας με εκπροσώπους του ελληνικού λαού. Θα τολμούσατε να το κάνατε αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;", είπε σε έντονο ύφος ο κ. Παπαδημούλης.

Ακολούθησε η Βάσω Παπανδρέου, η οποία κατηγόρησε τον ίδιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι γνώριζε τόσα χρόνια αλλά συγκάλυπτε. "Δεν ξέρατε ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει…; Μας οδηγείται σε αναδιάρθρωση χρέους", είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτήσεις τέθηκαν και από άλλους βουλευτές και η σχολαστικότητά του να σημειώνει το κάθε τι οδήγησε στον κ. Ρεν να αναζητεί μελάνι για την πένα του αφού τελείωσε...

Κατά τα λοιπά επανέλαβε οτι η Ελλάδα ακολουθεί σωστή πορεία. Πρόσθεσε οτι ο λαός αντιμετώπισε με σύνεση τη δημοσιονομική κατάσταση.
"Πιστεύω", είπε, "ότι σε 2 χρόνια θα εμπεδωθεί η εμπιστοσύνη των αγορών."

"Από τον Μάιο σημειώσατε τεράστια πρόοδο και βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Ειλικρινώς θα ήθελα να σας συγχαρώ."

Ο κ.Ρεν εμφανίστηκε αισιόδοξος οτι δεν θα χρειαστουν νεα μέτρα το 2011 και εκτίμησε οτι ο προϋπολογισμός του 2011 θα πάει καλά.

Είπε επίσης οτι το έλλειμμα πρέπει να πέσει κάτω από το 3%του ΑΕΠ και μετά το 2014 να υπάρχουν πτωτικές τάσεις στο χρέος.

Δεν παράλειψε βεβαίως να πει οτι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα η Ελλάδα θα μείνει πίσω.

"Κλείνω", είπε, "με έναν επίλογο του Ντ’ Εστέν: "Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάς θα βιώσει ευημερία και κοινωνική πρόοδο. Μπορεί να βασίζεται στην αλληλεγγύη εταίρων. Δεν είστε μόνοι. Η Ευρώπη σας στηρίζει. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία Καλή συνέχεια".
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου